LA BONA ALIMENTACIÓ COMENÇA EN EL SUPERMERCAT

buena alimentación

Per a totes aquelles persones que vulguin millorar la seva alimentació i no saben com fer-ho, avui els donarem la clau. No és una altra que elaborar una bona compra, perquè la bona alimentació comença en el supermercat.

Una bona dieta aporta els nutrients essencials que necessita el nostre cos per a funcionar correctament i té les calories que necessitem per a passar tot el dia.

A més, és baixa en greixos saturats, sucres afegits i no té aliments processats.

Això, farà que estiguem més sans per dins i ens ajudarà a que visquem molts més anys.

Ho sabies? A continuació, us  expliquem el perquè i alguns trucs que podeu utilitzar per a menjar millor:

 

Bona alimentació: Abans d’anar al supermercat:

 

Per a començar a menjar millor, primer hem de desfer-nos de tots aquells aliments que no siguin sans: alts en sucre, precuinats, congelats, processaments, brioixeria industrial, fregits, etc.

A aquests aliments se’n diu ultres-processaments, per a identificar-los fàcilment podem llegir l’etiqueta de la informació nutricional, si veiem que tenen més de 5 ingredients, és que no són sans i que ens hem de desfer d’ells.

Aquests aliments no són gens bons per a la nostra salut, poden fer que tinguem sobrepès, colesterol alt, diabetis i molts problemes més.

D’aquesta forma, al no tenir-los a casa, no els menjarem i menjarem els productes sans que hàgim comprat en el supermercat.

Elaborar menús o pensar el que menjarem és una excel·lent idea per a comprar allò que necessitem per a preparar les rectes. Tenint en compte que una bona dieta consta de 5 plats diaris.

Hem de procurar que siguin receptes sanes i fàcils de preparar si no ens agrada cuinar. A més, s’han d’ajustar als nostres objectius, per exemple, si volem perdre pes hem de menjar uns aliments i si volem guanyar massa muscular, uns altres.

 

En el supermercat:

 

Una vegada estiguem fent la compra, hem de comprar només els aliments saludables que hem inclòs en la llista de la compra, d’aquesta forma evitarem comprar aliments no sans.

Mentre estiguem comprant, també hem de parar esment als aliments que triem. Per exemple, no és el mateix l’arròs blanc que l’integral.

Tenint això en compte, agafarem en primer lloc arròs i pasta de gra sencer, ja que conserven més nutrients i, per tant, són més sans.

La fruita i la verdura que sigui BIO o ecològica, això voldrà dir que el nombre de productes químics que tenen estarà reduït al màxim possible.

La carn i el peix, la carn que sigui magra i el peix blau. Per exemple: pollastre, gall dindi, porc, xai, conill, salmó, sardines, tonyina, truita, verat, bonic…

 

Llegir la informació nutricional també ens ajudarà per a assegurar-nos que mengem la dosi d’hidrats de carboni, vitamines, proteïnes, minerals i aigua que necessitem durant el dia.

Així que ja saps, si vols menjar sa, tot comença en el supermercat.