QUÈ ÉS EL COLESTEROL I COM ÉS LA SEVA FUNCIÓ EN SANG.

colesterol

Molts de nosaltres hem sentit parlar que el colesterol és molt important per a la salut. Que és dolent tenir-ho alt, però no sabem exactament què és. Què fa el colesterol en el nostre cos?, Quina és la seva funció?

Avui explicarem la importància que té aquest greix natural en el nostre organisme.

El colesterol és un greix natural, on la major part es fabrica en el fetge. Per tant, tots aquells animals que tenen fetge la fabriquen. Amb la qual cosa, també trobem aquest greix en aliments d’origen animal. Encara que també la podem trobar en aliments processats. Els famososGreixos Trans”.

És un greix necessari per al correcte funcionament del nostre organisme ja que participa en molts processos que realitza el cos al llarg del dia i que si no la ingeríssim els nostres òrgans no funcionarien correctament i ens podrien causar problemes de salut.

A continuació, us detallem quins són aquests processos:

 

Funcions principals del colesterol en el cos:

 

Formació de les cèl·lules: fonamentalment ajuda amb la formació de les membranes de les cèl·lules dels nostres òrgans perquè les membranes no siguin ni massa fines (perdrien la seva consistència) ni massa gruixudes (no permetrien que els nutrients penetressin correctament). També repara les cèl·lules danyades i ajuda a crear cèl·lules noves.

 

Funciona com un antioxidant: redueix l’acció negativa dels radicals lliures evitant un envelliment prematur de les cèl·lules.

 

Ajuda a produir hormones: participa en la síntesi de les hormones sexuals femenines (estrògens i gestàgens)) i masculines (testosterona), també ajuda amb les hormones corticoesteroidals. Aquestes hormones són fonamentals perquè ens permeten fer certes funcions vitals.

 

Sintetitza la vitamina D: ajuda a transformar els raigs de sol que arriben a la nostra pell en vitamina D.

 

Neteja  l’organisme i ajuda amb la digestió: el colesterol és portat al fetge i s’usa per a produir la bilis. Per tant, estarem netejant el nostre organisme de greixos i eliminant el colesterol dolent. Durant aquest procés, també ajuda a assimilar els aliments, per tant millorarem la digestió.

 

Qui ens ha d’aconsellar sobre els nostres nivells.

 

Com veieu, les funcions principals que té el colesterol són molt importants perquè puguem gaudir de bona salut i benestar en el treball o en la nostra vida quotidiana. És per això que recomanem fer-se analítiques de manera periòdica. Sempre amb la finalitat de saber si els nostres nivells són els més adequats o hem de millorar-los.

Només el nostre facultatiu mèdic, ha de dir-nos, què és el que hem de fer per a millorar aquests nivells en el cas que no siguin els més recomanats.