QUÈ SÓN ELS TRIGLICÈRIDS I QUINS SÓN ELS SEUS NIVELLS ADEQUATS

triglicéridos

Segurament tothom ha sentit parlar dels triglicèrids. Molts ho associen al colesterol, pensant que són la mateixa cosa. Però en realitat es tracta de dos elements diferents. Si la veritat és que es tracta de dos tipus de greix, tenen les seves diferènhttps://wellwo.es/que-es-el-colesterol/cies. Es formen de manera diferent i compleixen diferents funcions. És per això que és important saber diferenciar-los.

Perquè tothom tingui clar què són els triglicèrids i quins són els seus nivells adequats, avui hem preparat un article que us aclarirà tots els dubtes. Perquè és molt important conèixer les seves funcions i tenir-los controlats, per a evitar futurs problemes de salut.

Els triglicèrids són un tipus de greix que es produeix en el fetge i que també la trobem en certs tipus d’aliments. Les lipoproteïnes (que es formen en l’intestí i el fetge) s’encarreguen de transportar-los per la nostra sang.

Són usats com a font d’energia per a les necessitats metabòliques dels nostres músculs i del nostre cervell. S’emmagatzemen en forma de teixit adiposos, de greix. Es consideren la forma més eficient que té el cos de guardar l’energia que necessita per a cobrir les seves necessitats bàsiques.

Com podeu veure, són un element fonamental perquè el nostre organisme pugui funcionar correctament, d’aquí la importància de comprendre el seu funcionament i els nivells que hauríem de tenir.

A continuació, us diem quins són els nivells òptims que hauríeu de tenir de triglicèrids en sang:

 

Coneix els nivells adequats de triglicèrids

 

El metge ens dirà quins són els nostres nivells més adequats, ja que poden variar en cada persona. Cal tenir en compte que hi ha factors com l’edat i el sexe que poden influir a determinar els nivells adequats.

No obstant això, ens podem fer una idea gràcies a uns valors indicatius. Aquests són els següents nivells:

Normals: per sota de 150 mg/dl

Mig-alts: situats entre 150 i 199 mg/dl

Alts: estan entre 200 i 499 mg/dl

Molt alts: estan per sobre de 500 mg/dl

 

Comprovar el nivell de triglicèrids és molt senzill, amb una anàlisi de sang és suficient. Si els resultats són massa alts o massa baixos, el nostre metge ens ajudarà a determinar les causes d’aquests nivells i ens donarà les pautes a seguir per a tornar als nivells adequats.

En general és degut al sobrepès, amb el que una bona dieta baixa en greix és el més recomanat en aquests casos. Encara que certs medicaments també poden afavorir l’augment de triglicèrids en sang, per el que és vital determinar l’origen per a decidir quin és el millor tractament.

És important tenir bons nivells de triglicèrids per a evitar patir malalties cardiovasculars si tenim massa o evitar una falta d’energia per a cobrir les nostres necessitats metabòliques diàries si tenim pocs.

Ara que saps que són els triglicèrids i ho fàcil que és conèixer els seus nivells, visita el teu metge per a conèixer-los, ell resoldrà tots els teus dubtes i t’ajudarà a interpretar els resultats. Si ho necessites, et dirà quin és el millor tractament per al teu cas.