COM BAIXAR ELS TRIGLICÈRIDS

Cómo bajar los triglicéridos

Saps com baixar els triglicèrids? Si pateixes de hipertrigliceridèmia, o el que és el mateix, tenir els triglicèrids alts, aquest article t’interessa.

Els triglicèrids són el tipus de greix més present en la nostra sang. Tenir uns nivells massa elevats, és contraproduent per a la nostra salut. Eleva el risc de patir alteracions en el nostre organisme.

Per a evitar patir qualsevol mal en l’organisme, és fonamental que baixem els nivells de triglicèrids si els tenim per sobre de 160mg/dl.

A continuació, us donem alguns consells fàcils de posar en pràctica perquè ho aconseguiu. No canviaran radicalment la vostra rutina diària, són només petits canvis:

Controlar el menjar per a saber com baixar els triglicèrids:

La nostra alimentació ha de ser baixa en greixos saturats. Aquest greix es troba en productes d’origen animal, com per exemple la mantega, la nata, la carn, els lactis… Però també pot trobar-se en aliments d’origen vegetal, com per exemple l’oli de coco o l’oli de palma (aquest últim és molt utilitzat per a elaborar la rebosteria i brioixeria industrial).

Hem d’evitar tots aquests aliments i substituir-los per uns altres més sans. Especialment els rics en àcids grassos monoinsaturats perquè ens ajudaran a reduir els nivells de triglicèrids. Com per exemple l’oli d’oliva. També els que tinguin grans quantitats d’àcids grassos Omega-3. Com per exemple el peix blau: les sardines, el bonic, la tonyina, el salmó, els aladrocs, etc. Les nous i l’oli de colza també són fonts riques en Omega-3.

També és fàcil trobar productes enriquits amb Omega-3, això aportarà una dosi extra al nostre organisme que ens ajudarà a reduir els triglicèrids més eficaçment. Encara que l’opció més saludable continua sent la d’ingerir els aliments que hem esmentat abans, especialment el peix blau.

Per a reduir la quantitat de triglicèrids que ingerim, hem de procurar que la carn que mengem sigui carn magra. Ocells sense pell, formatge baix en greix i llet i iogurts desnatats. Si cuinem carn i veiem grassa, hem de procurar treure tot el greix visible.

Molts aliments ja preparats o precuinats i la brioixeria industrial també tenen grassa, i en grans quantitats. Per a saber quanta quantitat tenen i si hem de menjar-los o no, és millor mirar l’etiqueta en la part de greixos totals, la proporció de greixos saturats que tenen.

Recordeu que a vegades les trobareu sota noms com a olis vegetals, que en realitat es tracta d’oli de coco o de palma i ja hem especificat que hem d’eliminar-los de la nostra dieta.

També hem d’eliminar els sucres simples, com per exemple el sucre, la mel, les begudes ensucrades i els refrescos. La fructosa i l’alcohol, perquè afavoreixen l’augment dels triglicèrids de manera significativa.

A més, hem de menjar 5 racions de fruita i verdura al dia. També recomanem la ingesta de llegums, perquè són baixes en greixos i aporten proteïnes vegetals, hidrats de carboni complexos i fibra soluble. Tots ells bons per a millorar la salut del nostre organisme.

El nostre estil de vida:

A part del menjar, hi ha altres factors que poden augmentar els triglicèrids. Patir certes malalties, per exemple, pot contribuir, com la diabetis. Fumar, portar un estil de vida sedentari i tenir sobrepès també. Pel que si volem baixar els nivells de triglicèrids, haurem de fer esport amb regularitat i deixar de fumar. L’ideal és fer almenys mitja hora al dia alguna activitat física. Pots entrenar entre 2 i 3 vegades a la setmana de forma més intensa amb un pla d’entrenament.