NOU: PROPIETATS, BENEFICIS I TIPUS DE NOUS

Nuez

La nou és un fruit sec originari d’Àsia que amb el temps s’ha estès a Europa i Amèrica. El seu nom ve de llatí: nux, nucis i és un fruit que creix en les nogueres. És de forma arrodonida i la seva closca és rígida i rugosa. La part comestible, com tots sabeu, és el fruit que es troba al seu interior. És un fruit amb nombrosos beneficis i propietats i que per això hem d’incloure-ho en la nostra dieta sana. Potser no coneixies tots els detalls sobre aquest petit gran fruit sec, per això en aquest article us els explicarem tots.

Propietats de la nou

 • Alt contingut en vitamina E: aquesta vitamina és un excel·lent antioxidant que ens ajuda a prevenir l’envelliment de la pell i els òrgans. Per mantenir-nos joves hem de menjar diverses nous al dia.
 • I més vitamines del grup B: en concret B1, B2, B3, B6 i B9 que ens ajuden a que el nostre sistema nerviós funcioni correctament, augmenten la nostra memòria, eviten la formació de pedres en els ronyons i redueixen la depressió.
 • Rica en potassi: el nostre organisme necessita aquest mineral per poder produir certes proteïnes. Aquestes proteïnes les necessitem perquè els músculs puguin créixer, per regularitzar l’activitat del cor, i per moltes coses més! Si mengem la quantitat necessària de nous, ens assegurarem que al nostre cos no li falten proteïnes.
 • Gran quantitat de magnesi: com amb el potassi, menjar un grapat de nous al dia t’assegura que menges la dosi diària de magnesi recomanada, ja que contenen 185mg/100g.
 • Aporten àcids grassos poliinsaturats: especialment l’Omega-3. Aquests àcids són molt beneficiosos per al cor, ja que ajuden a reduir els riscos coronaris. Pel que consideren un medicament natural.
 • És rica en fibra: a part d’ajudar-nos a eliminar les deixalles presents al nostre organisme, la fibra també permet que reduïm els nivells de sucre en sang.
 • Aporta fòsfor: el qual és fonamental per tenir uns ossos i dents sans i forts.
 • Té molt ferro: el ferro ens ajuda a enfortir el sistema nerviós, evita el cansament, redueix la fatiga, a més, prevé l’anèmia.
 • Zinc: com el fòsfor, ajuda a la formació dels ossos. També estimula el sistema nerviós i el sistema immunitari.

Beneficis de les nous

A continuació t’expliquem els beneficis de les nous, tenint en compte si menges una ració de 30g al dia:

Ajuden a reduir el colesterol: gràcies als àcids grassos Omega-3, els greixos i els minerals, la nou prevé malalties cardiovasculars i ens ajuda a mantenir un cor sa.

Protegeixen el nostre cervell: aquest és un dels principals beneficis de les nous, ja que ajuden a millorar la capacitat neuronal del nostre organisme. Tenen components neuroprotectors que milloren les funcions cognitives i motrius de l’envelliment. Per tant, ens ajuden a lluitar contra el pas del temps i l’efecte que aquest té en el nostre cervell.

Aporten energia extra: gràcies a la quantitat de greixos saludables d’origen vegetal (21g/100g). Es recomanen especialment per als esportistes perquè a part de tenir Omega-3 tenen poca quantitat d’aigua pel que ajuden a que es recuperin ràpidament.

Regulen el trànsit intestinal: com hem esmentat abans, són riques en fibra, pel que ens ajuden a que el nostre intestí funcioni correctament. A més, també són saciants.

Relaxen els músculs: en tenir triptòfan i vitamina B6 aconseguirem tenir uns músculs relaxats, a conciliar millor el son i a tenir menys problemes d’insomni.

Aquests són només alguns dels beneficis de les nous, tenen molts més! Comença a menjar-les i beneficia’t d’ells.

Tipus de nous

Encara que no ho sembli, hi ha molts tipus de nous, cadascuna té les seves particularitats que la fan diferenciar-se de la resta. Vegem de quines es tracta:

 • Nou de Califòrnia: són les més conegudes, la seva mida és gran i solen tenir una forma regular. A Espanya el 80% de nou que es consumeix és d’aquesta varietat.
 • Pecanes: originàries d’Amèrica, són semblants a les californianes però de forma més allargada i llisa. Destaquen per la seva especial aroma i sabor (molt agradable). Per això són ideals per cuinar, tant en plats principals, com en salses i postres.
 • Nou de Castella: aquests tipus de nous vénen de noguers europeus o espanyols, el seu punt òptim de consum és a la tardor. Aquesta varietat posseeix més antioxidants que la resta, però perquè conservin totes aquestes propietats cal consumir al natural, sense torrar.
 • De Cedre: aquesta nou procedeix de Rússia i són les més exòtiques del mercat. Ajuden a reduir el colesterol dolent, entre les seves propietats trobem un 70% d’aminoàcids que necessita el nostre organisme.