UN CONSUM DE L’AIGUA MÉS RESPONSABLE A CASA

El consumo del agua

Leonardo da Vinci definia l’aigua com “la força motriu de tota la naturalesa“. Es tracta de l’element més important per tots els éssers vius, sense excepció i és per això que se’l considera el bé més preuat. Els éssers humans hauríem de ser conscients de la importància que té per a la vida. És un […]

7 CONSELLS PER UN NADAL RESPONSABLE

Una Navidad responsable

Regals, festes, sopars i menjars, són l’habitual en el temps nadalenc. I, sense oblidar que moltes llars veuen marcades aquestes dates per la desigualtat, en uns altres, es produeixen despeses i accions que s’allunyen d’un consum conscient i es converteixen en un balafiament. Amb la finalitat de reflexionar sobre aquest fet, volem proposar-te a continuació […]

L’1% MÉS RIC EMET MÉS EMISSIONS DE CO2

Las emisiones de CO2

L’1% de la població més rica del planeta llança més CO2 que el 50% més pobre. Aquesta informació la podem extreure del nou estudi que publica Oxfam Intermón, en el qual denuncia les diferències en les emissions de CO2 entre la població, segons la seva renda. Si aquesta situació es manté, en 2030 serà 30 […]

LA PUJADA DE LA TEMPERATURA INUNDARÀ LES CIUTATS DEL MÓN

el aumento de la temperatura y sus consecuencias

Recentment, ha sortit a la llum un estudi que simula com afectaria en 184 diferents llocs del món, la pujada del nivell de la mar deguda a l’escalfament global. L’estudi realitzat per Climate Central, juntament amb investigadors de la Universitat de Princeton i de l’Institut de Postdam per a la Recerca de l’Impacte Climàtic. Climate […]

ELS FERTILITZANTS: QUÈ SON I PER QUÈ SUPOSEN UN RISC

los fertilizantes

El sòl o terra és la part superficial de l’escorça terrestre. És una capa fina que està biològicament activa i es forma per l’acumulació de minerals, matèria orgànica i petits éssers vius. La interacció de tot això, fa possible que creixi vida i per tant, el naixement i el creixement dels vegetals. Aquesta condició tan […]

EL DECÀLEG DE L’ALIMENTACIÓ SOSTENIBLE

el decálogo de la alimentación sostenible

De què parlem quan ens referim a una alimentació sostenible? L’alimentació aporta al nostre cos tots els nutrients necessaris perquè l’organisme funcioni correctament. Però, no sols impacta positivament o negativament sobre nosaltres. La forma que triem per a alimentar-nos també influeix en el medi ambient i depenent de les eleccions dels governs i la nostra […]

PER QUÈ HI HA ANIMALS EN PERILL D’EXTINCIÓ?

Animales en peligro de extinción

“Perill d’extinció” es refereix a la probabilitat que una espècie desaparegui. L’acció de l’ésser humà no sols repercuteix en la nostra salut, també en la d’altres éssers vius. Totes les espècies coexistim en el planeta Terra i sembla que els humans tenim més drets que la resta d’espècies a romandre en aquest lloc, quan no […]

IDEES PER UN CONSUM RESPONSABLE (2a part)

Consumo responsable

El consum que fem en el nostre dia a dia és la nostra responsabilitat. Amb les nostres eleccions podem contribuir de manera positiva pel planeta, per la salut dels éssers vius que habitem en ell i per l’estalvi. Perquè siguem conscients del poder que tenim com a consumidors, et donem alguns consells, en continuació de […]

IDEES PER UN CONSUM RESPONSABLE (1a part)

Consumo responsable

Des que ens aixequem fins que ens fiquem al llit, estem consumint. Ho fem de manera responsable i sent conscients de l’impacte en el planeta? Basant-nos en els consells que Greenpeace determina com a necessaris per un consum responsable, hem elaborat una guia amb unes idees bàsiques per actuar sobre aquest assumpte. FUSTA L’elecció de […]

REDUIR EL PAPER ÉS AUGMENTAR LA VIDA

reducir el papel es vida

Reduir el paper és possible. És important que prenguem consciència del que suposa l’ús del paper per al planeta. El paper prové de la cel·lulosa dels arbres i, aquesta gran demanda de cel·lulosa que es necessita per a la seva fabricació, causa un gran impacte mediambiental amb efectes negatius en la naturalesa. Cada any desapareixen […]