PER QUÈ HAURIES DE REFREDAR LES PATATES ABANS DE MENJAR-LES?

Por qué deberías enfriar las patatas antes de comerlas

  En aquest article del blog descobriràs per què has de refredar les patates abans de menjar-les. Però per entendre-ho, primer cal determinar uns conceptes com, per exemple, què és el midó. Podríem definir el midó com la reserva de glucosa d’alguns aliments com els llegums, els cereals i els tubercles, principalment. Aquest midó es […]

8 CONSELLS PER NO MALGASTAR EL MENJAR PER NADAL

No desperdiciar comida en Navidad

  Arriba el Nadal, i amb ella, els menjars grupals i les ganes de gaudir de grans menjars en companyia. Any rere any, acaba sobrant menjar en les llars i gran part acaba en les escombraries quan es podria evitar. Per això, en aquest article volem donar-te algunes idees per no malgastar el menjar en […]

SAPS QUÈ ÉS L’ÍNDEX GLUCÈMIC?

El índice glucémico

  Segur que has sentit parlar de l’índex glucèmic (IG), però saps què és? Es tracta d’un sistema per a quantificar la resposta glucèmica d’un aliment. És a dir, mesurar la rapidesa amb la qual els hidrats de carboni d’un aliment passen a la sang en forma de glucosa després de menjar-los. A més rapidesa […]

LA PANDÈMIA DE L’OBESITAT INFANTIL

La obesidad infantil

  El sobrepès i l’obesitat es defineixen com una acumulació anormal o excessiva de greix que pot ser perjudicial per a la salut. L’obesitat infantil és un dels problemes mundials de salut pública més greus del segle XXI, que està afectant cada vegada més als països de rendes baixes o mitjanes. I és que, quan […]

ELS SMOOTHIES: NUTRITIUS I DELICIOSOS

Los smoothies

  Els smoothies no són el mateix que els batuts, sucs i liquats. A més, cadascun pot ingerir-se per raons molt diverses. Prendre una beguda refrescant i hidratant en el cas del suc, fer un esmorzar líquid amb tots els nutrients en el cas del smoothie o batut, o obtenir una bona ració de vitamines […]

10 IDEES D’APERITIUS SALUDABLES

Los aperitivos saludables

  L’aperitiu és un menjar lleuger que es fa abans del menjar principal o del sopar. Originalment, era per a obrir l’apetit, però amb el temps s’ha quedat com un moment per a asseure’s al voltant d’una taula amb altres persones per a xerrar mentre es mengen uns aperitius. Antipasto, apéritif, imbiss, boca, botana, tapa, […]

L’OU: BO O DOLENT PER A LA SALUT?

El huevo

Durant molt de temps es va creure que l’ou no era un aliment saludable perquè augmentava el colesterol i les recomanacions oficials respecte a la freqüència del seu consum, han anat canviant en les últimes dècades. Però sobre la base de l’evidència científica actual, podem desmentir la mala fama que va tenir aquest aliment i […]

LA PROTEÏNA VEGETAL

La proteína vegetal

Les proteïnes són molècules grans i complexes que es componen de cadenes d’aminoàcids. Són imprescindibles per moltes funcions del nostre organisme: ajuden a fabricar, regenerar i mantenir els òrgans i tots els teixits com, per exemple, la pell, les ungles o els tendons. Són moltes les persones que relacionen la proteïna amb la carn, no […]

LA INTOLERÀNCIA ALIMENTÀRIA

La intolerancia alimentaria

La intolerància alimentària és un dèficit digestiu enzimàtic. És a dir, es dona quan a l’organisme li falta l’enzim responsable de metabolitzar un determinat aliment. Per tant, l’organisme no és capaç de digerir-lo i pot causar problemes digestius que són molestos i que, a la llarga, tenen un impacte negatiu en la salut i la […]

COM POSAR EN PRÀCTICA EL MÈTODE BATCH COOKING

El método Batch Cooking

El mètode Batch Cooking és una eina per menjar bé sense hipotecar el teu temps. És tan simple com dedicar unes hores d’un sol dia per cuinar tots els menjars de la setmana. D’aquesta manera, no inverteixes tant de temps diàriament i t’assegures de no acabar cuinant qualsevol cosa per les presses de la rutina, […]