CONEIXES EL MÈTODE DEL PLAT?

El método del plato

  El mètode del plat és una eina que ens facilita traslladar al plat una alimentació sana i equilibrada d’una manera pràctica i senzilla. Ens assegura que siguin presents tots els macronutrients necessaris amb les quantitats adequades de cadascun d’ells, fàcilment i sense haver de pesar. A més, és universal, perquè es pot dur a […]

PER QUÈ HAURIES DE REFREDAR LES PATATES ABANS DE MENJAR-LES?

Por qué deberías enfriar las patatas antes de comerlas

  En aquest article del blog descobriràs per què has de refredar les patates abans de menjar-les. Però per entendre-ho, primer cal determinar uns conceptes com, per exemple, què és el midó. Podríem definir el midó com la reserva de glucosa d’alguns aliments com els llegums, els cereals i els tubercles, principalment. Aquest midó es […]

8 CONSELLS PER NO MALGASTAR EL MENJAR PER NADAL

No desperdiciar comida en Navidad

  Arriba el Nadal, i amb ella, els menjars grupals i les ganes de gaudir de grans menjars en companyia. Any rere any, acaba sobrant menjar en les llars i gran part acaba en les escombraries quan es podria evitar. Per això, en aquest article volem donar-te algunes idees per no malgastar el menjar en […]

SAPS QUÈ ÉS L’ÍNDEX GLUCÈMIC?

El índice glucémico

  Segur que has sentit parlar de l’índex glucèmic (IG), però saps què és? Es tracta d’un sistema per a quantificar la resposta glucèmica d’un aliment. És a dir, mesurar la rapidesa amb la qual els hidrats de carboni d’un aliment passen a la sang en forma de glucosa després de menjar-los. A més rapidesa […]

LA PANDÈMIA DE L’OBESITAT INFANTIL

La obesidad infantil

  El sobrepès i l’obesitat es defineixen com una acumulació anormal o excessiva de greix que pot ser perjudicial per a la salut. L’obesitat infantil és un dels problemes mundials de salut pública més greus del segle XXI, que està afectant cada vegada més als països de rendes baixes o mitjanes. I és que, quan […]

ELS SMOOTHIES: NUTRITIUS I DELICIOSOS

Los smoothies

  Els smoothies no són el mateix que els batuts, sucs i liquats. A més, cadascun pot ingerir-se per raons molt diverses. Prendre una beguda refrescant i hidratant en el cas del suc, fer un esmorzar líquid amb tots els nutrients en el cas del smoothie o batut, o obtenir una bona ració de vitamines […]

10 IDEES D’APERITIUS SALUDABLES

Los aperitivos saludables

  L’aperitiu és un menjar lleuger que es fa abans del menjar principal o del sopar. Originalment, era per a obrir l’apetit, però amb el temps s’ha quedat com un moment per a asseure’s al voltant d’una taula amb altres persones per a xerrar mentre es mengen uns aperitius. Antipasto, apéritif, imbiss, boca, botana, tapa, […]

L’OU: BO O DOLENT PER A LA SALUT?

El huevo

Durant molt de temps es va creure que l’ou no era un aliment saludable perquè augmentava el colesterol i les recomanacions oficials respecte a la freqüència del seu consum, han anat canviant en les últimes dècades. Però sobre la base de l’evidència científica actual, podem desmentir la mala fama que va tenir aquest aliment i […]

LA PROTEÏNA VEGETAL

La proteína vegetal

Les proteïnes són molècules grans i complexes que es componen de cadenes d’aminoàcids. Són imprescindibles per moltes funcions del nostre organisme: ajuden a fabricar, regenerar i mantenir els òrgans i tots els teixits com, per exemple, la pell, les ungles o els tendons. Són moltes les persones que relacionen la proteïna amb la carn, no […]

LA INTOLERÀNCIA ALIMENTÀRIA

La intolerancia alimentaria

La intolerància alimentària és un dèficit digestiu enzimàtic. És a dir, es dona quan a l’organisme li falta l’enzim responsable de metabolitzar un determinat aliment. Per tant, l’organisme no és capaç de digerir-lo i pot causar problemes digestius que són molestos i que, a la llarga, tenen un impacte negatiu en la salut i la […]