IDEES PER A APROFITAR LES SOBRES DE LES FESTES

Ideas para aprovechar las sobras

Fa una setmana us animàvem a construir entre totes les persones, un nadal més responsable. Un dels consells planteja aprofitar les sobres dels menjars i sopars de les festes de Nadal. Segons un estudi realitzat per l’aplicació Too Good To Go, que lluita contra el desaprofitament d’aliments, entre el 10% i el 20% del menjar […]

ESMORZARS QUE POTS PREPARAR EL DIA ANTERIOR

El desayuno

Encara que en català diem esmorzar, analitzarem la paraula desdejú que prové del verb desdejunar, format pel prefix llatí des- que expressa “sortida de”, més el verb dejunar que significa abstenir-se de menjar. Com la pròpia etimologia de la paraula indica, el desdejuni és el menjar que trenca el dejuni que hem estat fent durant […]

BENEFICIS DELS ALIMENTS FERMENTATS

Los beneficios de los alimentos fermentados

Encara que sembli una cosa nova, els aliments fermentats existeixen des de fa més de 7.000 anys, moment en el qual es va utilitzar el procés de fermentació per fer que els aliments duressin més temps, nutritius i segurs. En algunes religions es consideren sagrats, en algunes societats formaven part de la medicina aiurvèdica i […]

PROPIETATS DELS FRUITS DEL BOSC

los frutos del bosque

Els fruits del bosc són perfectes per menjar entre hores. Encara que els podem consumir durant tot l’any i així obtenir tots els seus beneficis, durant èpoques de calor són ideals perquè són lleugeres i nutritius, i això els fa un pica-pica ideal. Són molt saludables i aporten nutrients essencials per l’organisme. Les cireres, mores […]

ALIMENTACIÓ INTUÏTIVA: LA NO-DIETA

Alimentación intuitiva

L’alimentació intuïtiva és una cosa que fem des de nens/as, però que, amb els anys, oblidem. La causant que això passi és la nul·la educació alimentària i la cultura de la dieta, basades en prohibicions, el control excessiu, la percepció errònia i les etiquetes que li donem als aliments. Això ens allunya de la nostra […]

10 CLAUS PER UNA ALIMENTACIÓ SALUDABLE

alimentación saludable

Fer la transició a una alimentació saludable no sempre és fàcil al principi, quan estàs assimilant i incorporant nous hàbits a la teva vida. Perquè no es tracta d’una dieta momentània o un objectiu a curt termini: Portar una alimentació saludable és un compromís per a tota la vida que té efectes directes en la […]

BENEFICIS DE CONSUMIR PRODUCTES DE PROXIMITAT

Consumir productos de temporada

Independentment de l’època de l’any en què ens trobem, sense importar el clima o la temporada, podem trobar tots els productes que imaginem en un mateix establiment. A priori, pot semblar molt còmode i fer-nos sentir privilegiats, però lluny de la realitat, té efectes directes en la nostra salut i en la del medi ambient. […]