L’OU: BO O DOLENT PER A LA SALUT?

El huevo

Durant molt de temps es va creure que l’ou no era un aliment saludable perquè augmentava el colesterol i les recomanacions oficials respecte a la freqüència del seu consum, han anat canviant en les últimes dècades. Però sobre la base de l’evidència científica actual, podem desmentir la mala fama que va tenir aquest aliment i […]

LA PROTEÏNA VEGETAL

La proteína vegetal

Les proteïnes són molècules grans i complexes que es componen de cadenes d’aminoàcids. Són imprescindibles per moltes funcions del nostre organisme: ajuden a fabricar, regenerar i mantenir els òrgans i tots els teixits com, per exemple, la pell, les ungles o els tendons. Són moltes les persones que relacionen la proteïna amb la carn, no […]

LA INTOLERÀNCIA ALIMENTÀRIA

La intolerancia alimentaria

La intolerància alimentària és un dèficit digestiu enzimàtic. És a dir, es dona quan a l’organisme li falta l’enzim responsable de metabolitzar un determinat aliment. Per tant, l’organisme no és capaç de digerir-lo i pot causar problemes digestius que són molestos i que, a la llarga, tenen un impacte negatiu en la salut i la […]

COM POSAR EN PRÀCTICA EL MÈTODE BATCH COOKING

El método Batch Cooking

El mètode Batch Cooking és una eina per menjar bé sense hipotecar el teu temps. És tan simple com dedicar unes hores d’un sol dia per cuinar tots els menjars de la setmana. D’aquesta manera, no inverteixes tant de temps diàriament i t’assegures de no acabar cuinant qualsevol cosa per les presses de la rutina, […]

IDEES PER A APROFITAR LES SOBRES DE LES FESTES

Ideas para aprovechar las sobras

Fa una setmana us animàvem a construir entre totes les persones, un nadal més responsable. Un dels consells planteja aprofitar les sobres dels menjars i sopars de les festes de Nadal. Segons un estudi realitzat per l’aplicació Too Good To Go, que lluita contra el desaprofitament d’aliments, entre el 10% i el 20% del menjar […]

ESMORZARS QUE POTS PREPARAR EL DIA ANTERIOR

El desayuno

Encara que en català diem esmorzar, analitzarem la paraula desdejú que prové del verb desdejunar, format pel prefix llatí des- que expressa “sortida de”, més el verb dejunar que significa abstenir-se de menjar. Com la pròpia etimologia de la paraula indica, el desdejuni és el menjar que trenca el dejuni que hem estat fent durant […]

BENEFICIS DELS ALIMENTS FERMENTATS

Los beneficios de los alimentos fermentados

Encara que sembli una cosa nova, els aliments fermentats existeixen des de fa més de 7.000 anys, moment en el qual es va utilitzar el procés de fermentació per fer que els aliments duressin més temps, nutritius i segurs. En algunes religions es consideren sagrats, en algunes societats formaven part de la medicina aiurvèdica i […]

PROPIETATS DELS FRUITS DEL BOSC

los frutos del bosque

Els fruits del bosc són perfectes per menjar entre hores. Encara que els podem consumir durant tot l’any i així obtenir tots els seus beneficis, durant èpoques de calor són ideals perquè són lleugeres i nutritius, i això els fa un pica-pica ideal. Són molt saludables i aporten nutrients essencials per l’organisme. Les cireres, mores […]