ALVOCAT, UN SUPERALIMENT PER AL NOSTRE COS

aguacate

L’alvocat és un aliment que està de moda, no sols pel seu sabor exquisit, sinó que també ho és pels seus beneficis per a l’organisme. En aquest post us detallarem quins són, les seves principals propietats i com podeu cuinar-lo per no perdre cap propietat. Quin és l’origen de l’alvocat? L’alvocat és un fruit, surt […]

COM ACONSEGUIR UNA BONA DIGESTIÓ

digestión

Quan mengem, a més que, és important el com. Els hàbits a l’hora de menjar és una peça fonamental per a aconseguir realitzar una bona digestió i així, assimilar tots els nutrients. Encara que sempre ens han dit que la digestió comença en l’estómac, la veritat és que comença en la boca. Per tant, quan […]

8 ALIMENTS PER LA TEVA DIETA ANTIOXIDANT

dieta antioxidante

Com ja sabeu és molt important seguir una bona alimentació per estar sa. Amb el pas del temps el nostre organisme no funciona tan bé o necessita una petita ajuda perquè pugui continuar funcionant com ho feia abans. Una de les coses que més preocupa la gent és poder frenar els canvis que produeixen el […]

CALCI, EL MINERAL IMPRESCINDIBLE PER ALS OSSOS

calcio

Sabies que el 99% del calci es troba en els ossos i les dents? Això es deu al fet que és el seu principal component. Per tenir unes dents i ossos forts i sans hem d’ingerir les dosis diàries recomanades per no tenir dèficit d’aquest mineral imprescindible per ells. En els ossos és el lloc […]

QUÈ ÉS L’OMEGA 3 I EN QUINS ALIMENTS EL TROBEM?

omega 3

La raó per la qual es recomana tant el consum de l’Omega 3 és molt simple, té molts beneficis per la salut. Últimament es parla molt d’aquest nutrient, però pot ser que no sapigueu exactament què és i quines són les seves propietats. Per aquesta raó, hem preparat aquest article, on us explicarem quines són […]

COM ALIMENTAR-SE QUAN ES TÉ UNA ÚLCERA ESTOMACAL?

úlcera estomacal

Saps què és l’úlcera estomacal? Una úlcera estomacal (també coneguda com a úlcera gàstrica o gastroduodenal) és una ferida a la mucosa o revestiment de l’estómac. En condicions normals aquesta mucosa protegeix l’estómac dels àcids que aquest produeix quan digereix els aliments que mengem. Quan el revestiment es fa malbé, els sucs gàstrics provoquen un […]

CELIAQUIA: CAUSES, SÍMPTOMES I PREVENCIÓ

celiaquía

La celiaquia és una malaltia també coneguda com a enteropatia sensible al gluten. Aquesta malaltia és multisistèmica (a part d’afectar el sistema digestiu afecta altres parts del cos) i té una base autoimmune, és a dir, les mucoses de l’intestí prim s’inflamen quan el que la pateix ingereix gluten. Es calcula que afecta un 1% […]

BENEFICIS I PROPIETATS DEL BRÒQUIL

brocoli

El bròquil és una hortalissa que forma part de la família de les crucíferes (com també ho són la coliflor i les cols). Com a tal, el seu major component és l’aigua, amb el que té molt poques calories i és alt en fibra. Aquesta hortalissa és originària del Mediterrani, es creu que és el […]