NOU: PROPIETATS, BENEFICIS I TIPUS DE NOUS

Nuez

La nou és un fruit sec originari d’Àsia que amb el temps s’ha estès a Europa i Amèrica. El seu nom ve de llatí: nux, nucis i és un fruit que creix en les nogueres. És de forma arrodonida i la seva closca és rígida i rugosa. La part comestible, com tots sabeu, és el […]

CLAUS D’UN ESMORZAR DE 10 ABANS D’ENTRENAR

desayuno

Com ja sabem, l’esmorzar és el menjar més important del dia. A part d’aportar energia, ens dóna força i vitalitat. Gràcies a això, podem aguantar llargues jornades de treball. Per això no hem de saltar-nos mai l’esmorzar. Per als que practiquen esport és encara més important. Doncs els permetrà entrenar al matí amb més eficàcia. […]

QUÈ ÉS EL GLUTEN I EN QUINS ALIMENTS EL TROBEM?

gluten

Tots hem sentit parlar del gluten, segur que coneixem a algú que és al·lèrgic, celíac o té algun tipus d’intolerància. A causa d’aquesta condició mèdica, no poden menjar aliments que continguin aquesta proteïna, perquè els pot causar problemes de salut. A pesar que és un tema d’actualitat o de conèixer algú que no pot menjar, […]

SÍMPTOMES I CONSEQÜÈNCIES DE LA DESHIDRATACIÓ

desidratación

La deshidratació és quan perdem més líquids dels que ingerim. Per tant, el nostre cos no té suficient aigua o fluids per a poder realitzar les seves funcions de manera natural. Per això hem de beure aigua de manera constant, per a reposar els líquids que hem perdut. Si no, ens deshidratarem. Tots ens podem […]

COM BAIXAR ELS TRIGLICÈRIDS

Cómo bajar los triglicéridos

Saps com baixar els triglicèrids? Si pateixes de hipertrigliceridèmia, o el que és el mateix, tenir els triglicèrids alts, aquest article t’interessa. Els triglicèrids són el tipus de greix més present en la nostra sang. Tenir uns nivells massa elevats, és contraproduent per a la nostra salut. Eleva el risc de patir alteracions en el […]

QUINS SÓN ELS NIVELLS ADEQUATS DE COLESTEROL?

niveles adecuados de colesterol

Com ja sabeu, el colesterol és un greix que està present en totes les cèl·lules del nostre cos i que compleix diverses funcions vitals per al bon funcionament del nostre organisme. Per a assegurar-nos que pugui complir amb les seves funcions i evitar que causi problemes cardiovasculars a causa de la seva acumulació, hem de […]

COM CALCULAR LA NOSTRA DESPESA CALÒRICA DIÀRIA

gasto calórico

Sigui com sigui el nostre objectiu esportiu, aprendre quina és la nostra despesa calòrica diària és fonamental per  poder aconseguir-lo. Una vegada sapiguem com calcular la nostra despesa calòrica diària, podrem saber si estem seguint un pla d’entrenament i nutricional adequat o si cal fer canvis. Aprendre a calcular-ho és fonamental per a elaborar plans […]

QUIN ÉS EL COLESTEROL BO I EL COLESTEROL DOLENT

colesterol HDL y colesterol LDL

Com ja sabeu, el colesterol és un greix natural que participa en molts processos del nostre organisme perquè pugui funcionar correctament. Hi ha dos tipus de colesterol, a un se’l coneix com a colesterol bo i a l’altre com a colesterol dolent. Avui dia, és tal la quantitat d’informació que hi ha en Internet sobre […]

PRINCIPALS CAUSES I RISCOS DE TENIR ELS TRIGLICÈRIDS ALTS

triglicéridos altos

Els triglicèrids són un tipus de greix present en el nostre fetge i en molts aliments d’origen animal. S’encarreguen de proporcionar l’energia necessària per a realitzar certes funcions, sobretot als músculs i al cervell. És important tenir uns nivells adequats de triglicèrids però tenir un excés pot ser nociu per a la salut, causant malalties […]