QUÈ SÓN ELS EXERCICIS CARDIOVASCULARS?

ejercicios cardiovasculares

Avui us parlarem sobre els exercicis cardiovasculars, també coneguts com a càrdio. Es tracta d’una mena d’exercicis aeròbics que mobilitzen els grups musculars més grans del nostre cos.

S’està en constant moviment durant un temps determinat a una intensitat de com a mínim el 50%. La majoria d’exercici que fem (el 80%) és d’aquest tipus.

Algunes de les raons per les quals la gent decideix fer aquests moviments és perquè hi ha una gran quantitat d’exercicis diferents que podem fer, s’adapten a qualsevol edat, estat físic i condició.

Però aquestes no són totes, a causa dels grans beneficis que ens aporten, són l’exercici preferit de molts.

A continuació us detallem quins beneficis ens aporten:

  • Ajuda a baixar de pes: el constant moviment al qual sotmetem al cos mentre fem aquest tipus d’exercicis cardiovasculars, és la clau perquè puguem cremar calories i perdre pes. Això sí, perquè sigui realment efectiu hem de fer almenys tres sessions de 35 minuts cadascuna a la setmana.
  • Evita la fatiga: el cos s’acostumarà a fer esport, estarà més actiu, amb més energia i en conseqüència tindrem menys fatiga. Perquè sigui òptim, hem de beure abans, durant i després d’entrenar, descansar correctament entre cada sessió i evitar el sobreentrenament.
  • Prevé que patim alguna malaltia: perquè enforteix els nostres músculs i òrgans, a més d’allargar la nostra esperança de vida. També reduirem el colesterol dolent, la possibilitat de patir malalties derivades de l’obesitat, etc.
  • Millora la salut cardiovascular: els problemes del cor són la principal causa de mort en el món. Fer exercicis cardiovasculars prevé la deterioració del cor, millora la tensió arterial, proporcionarem oxigen al cor… El que redueix les possibilitats de patir alguna malaltia cardíaca o atac al cor.
  • Enforteix el sistema immunitari: quan un bacteri o virus intenta atacar el nostre cos, el sistema immunitari està preparat per a combatre’ls, també es prevé possibles infeccions.
  • Enforteix els músculs i els ossos: després d’unes setmanes entrenant, el nostre cos absorbirà més calci, la qual cosa enfortirà els ossos i reduirà el risc de patir una lesió. També tindrem uns músculs més forts i flexibles.
  • Puja l’autoestima: quan fem esport l’organisme produeix endorfines i altres hormones que ens fan sentir millor, redueixen el mal humor, proporcionen més energia i redueixen l’ansietat. Per això en acabar una sessió d’entrenament estem menys estressats, de millor humor i amb l’autoestima pels núvols.

Ara que ja coneixem beneficis, vegem quins tipus d’exercicis cardiovasculars podem fer, ja que com hem dit abans, hi ha varis.

Tipus d’exercicis cardiovasculars:

Crossfitness: una modalitat esportiva que consisteix a fer exercicis funcionals a alta intensitat. Aquests exercicis són perfectes per aquells que vulguin aconseguir resultats en poc temps.

Tabata: també es treballa a alta intensitat, però l’entrenament dura poc temps. És ideal per la gent que no té molt temps per fer esport. S’aconsegueix tonificar i enfortir tot el cos alhora.

Aeròbic: són una mescla de moviments que requereixen una força continuada, de diferent intensitat i controlant la respiració. Tot això al ritme de la música. És l’esport perfecte per als quals volen enfortir la salut del seu cor i perdre pes.

Steps: aquests moviments també es fan al ritme de la música, però es fan pujant i baixant d’un step, un graó. Ajuda a millorar la coordinació i l’agilitat dels moviments.

Entrenament Hiit: és un entrenament per intervals d’alta intensitat, per poder fer-los cal tenir un bon fons físic. Per aquest motiu és millor que comenceu fent altres exercicis i quan us sentiu preparats, podeu fer aquests.

És important que si esteu començant a practicar esport ho feu fent poques sessions a la setmana, una o dues. Passades unes setmanes i si el vostre cos s’ha acostumat, podreu augmentar la freqüència dels entrenaments.

Combat: potser no ho sembla, però aquesta disciplina també forma part d’aquesta categoria. És un exercici intens de diversos assalts amb els quals cal moure’s ràpidament.

Aviat notareu els beneficis que us hem explicat en aquest post en el vostre cos i organisme. L’esforç val la pena, un cos sa i fort. Per tenir millors resultats, heu d’acompanyar els exercicis cardiovasculars amb una dieta sana i variada.