COMENÇAR A CÓRRER ÉS FÀCIL AMB AQUESTS CONSELLS

Consejos para empezar a correr

Començar a córrer o a fer running, és accessible a totes les persones perquè només necessites un calçat apropiat. No és necessari invertir per unes instal·lacions perquè pots practicar-ho en l’espai públic i, tampoc gastes diners en material perquè per aquesta pràctica només et necessites a tu mateix.

Si vols començar a córrer o ja ho has intentat diverses vegades sense èxit, et plantegem a continuació cinc consells molt senzills, però que marcaran la diferència. Per acabar, et nomenem algun dels beneficis del running perquè, si encara et queda algun dubte, et reafirmes en què és una de les millors decisions que pots prendre per cuidar-te.

Com començar a córrer: Consells

1. La manera de començar és important

Començar a córrer pot ser un èxit o, tot el contrari, en funció de la intensitat amb la qual comencis. Si la teva forma física és baixa, el recomanable és que comencis caminant a marxa lleugera, durant 30 minuts fins a 1 hora, tres dies a la setmana com a mínim. Una vegada el teu cos s’hagi preparat durant aquestes setmanes, ja pots començar a córrer, combinant trams caminant amb carreres. Per exemple, caminar 3 minuts i córrer 1 minut, baixant cada setmana 1 minut de caminar i augmentant-ho a córrer.

2. Estira sempre

De la mateixa manera que et marques com a objectiu començar a córrer, has de tenir en compte que sempre ha d’anar acompanyat, en acabar l’activitat física, estirant. Mai s’ha de saltar aquest temps dedicat als estiraments, perquè és fonamental per prevenir lesions. Perquè encara que sembli obvi, si et lesiones, no podràs córrer. Per tant, és millor tenir a la ment la prevenció.

3. El descans és vital

És comú que aquelles persones que decideixen començar a córrer, ho facin sense establir descansos entre entrenaments per veure els resultats més primerencs. Això no sols no és cert, sinó que pot retardar l’evolució i comportar lesions. Per assimilar correctament l’entrenament, evitar lesions i beneficiar-nos, és important establir que no es pot entrenar dos dies seguits, almenys, fins que el cos hagi assimilat el canvi de no entrenar mai a començar a fer-ho.

4. Apuntar-te a una competició pot esperar

Una motivació molt freqüent és apuntar-se a una carrera perquè així, no desistim en el nostre entrenament. D’aquesta manera, en tenir una meta visualitzada, tot el nostre esforç el destinem a aquesta competició i ens resultarà d’estímul per ser constants. L’aconsellable és que, durant el primer any de començar a córrer, no es competeixi en distàncies superiors als 10 quilòmetres. Si et fa il·lusió, opta per carreres populars més curtes.

5. Córrer acompanyat

Et proposes començar a córrer i amics i/o familiars t’animen que ho facis amb ells. És una manera de motivar-te molt estimulant i divertida, una empenta per començar que ajuda a integrar l’hàbit de sortir a córrer. Però, a vegades suposa un problema perquè pretenem seguir-los el ritme i, cal ser conscient que cada persona té el seu i no pots obligar-te a anar al dels altres. Si ho fas, pots acabar abandonant perquè al no tenir el mateix nivell, pot portar-te a la desmotivació i el cansament. Si surts acompanyat, que ells segueixin el teu ritme o que cadascun segueixi el seu propi.

Beneficis de córrer

Acomiada’t de l’estrès: Diferents estudis afirmen que córrer alleuja la depressió i millora l’estrès, pel fet que augmenta els nivells de neurotransmissors, la noradrenalina i la serotonina. Redueix, els nivells de cortisol que és l’hormona de l’estrès.

Augmenta la teva flexibilitat: Córrer millora la teva flexibilitat, important perquè els teus músculs es recuperin més de pressa, per reduir lesions i la rigidesa muscular. Gràcies a la flexibilitat, podràs realitzar gambades més llargues.

Descansa millor: Córrer ajuda a tenir un somni reparador, millorant la qualitat del somni. En començar a córrer potser no ho notes, però quan portis uns dies, notaràs que descanses millor i que, per tant, tindràs més energia l’endemà.

Perd pes o mantén-lo: Es tracta d’un exercici aeròbic i, com a tal, estimula la pèrdua de pes sempre que el vinculem a una alimentació adequada. Una vegada tinguis assumit l’hàbit de córrer, canviar l’entrenament i fer intervals de trotar i sprint, és un bon mètode per perdre pes de forma més ràpida.

Millora la salut cardiovascular: A més rapidesa corrent, més treball per al nostre cor. La sang flueix més ràpid i s’enforteix el cor. Per això, quan corres, entrenes tot el teu sistema cardiovascular. A més, redueixes la tensió arterial i redueixes el colesterol LDL.

Millor el sistema immunitari: Córrer, com altres activitats aeròbiques, promouen l’estimulació dels macròfags, les cèl·lules que combaten les infeccions a través del sistema immunitari. Ens ajudarà a evitar malalties infeccioses.