EXERCICIS PER EXERCIR ELS GLUTIS I ELS SEUS BENEFICIS

ejercitar los glúteos

Exercitar els glutis en les rutines esportives es converteix en una pràctica que, comunament, s’enfoca a un fi purament estètic, sense distincions de sexe. Afegim que, per norma general, ens recordem d’exercitar els glutis quan veiem que l’estiu està molt a la vora.

I és que una cosa és certa: és necessari, fins i tot diríem que vital, dedicar part dels exercicis de les nostres rutines a aquesta zona del cos, però, no pel motiu que nomenem anteriorment. Exercitar els glutis és salut. Vols saber per què? Continua llegint aquest article.

Beneficis d’exercitar els glutis

Per a moltes dones, treballar els glutis és eliminar les cartutxeres. Per a molts homes, augmentar-los perquè els quedin millor els vaquers. Perquè entenguis el que realment representa exercitar els glutis per a la salut, t’indicarem què succeeix si no els treballes.

Qüestió postural: Aquest múscul connecta l’esquena amb el fèmur, els quals treballen braç a braç amb els glutis quan eleves les cames o decideixes flexionar el tronc. Quan deixem d’exercitar els glutis, aquests es tornen cada vegada més febles i afectarà directament la nostra postura corporal. Veurem com tindrem problemes per a mantenir-nos alçats quan caminem, quan correm i fins quan ens mantenim asseguts en qualsevol sent. Aquest fet desencadenarà moltes malalties i malalties a la nostra esquena i, com bé coneixeràs, el dolor d’esquena continuat interfereix a totes les nostres activitats diàries, convertint-se en una veritable tortura física i emocional.

Rendiment esportiu: Sabies que els glutis són presents en totes les nostres activitats? També en les esportives. Per tant, mantenir uns glutis tonificats i forts, ens disposaran de força i potència en els nostres entrenaments. Són una part del cos molt poderosa, que augmentarà o disminuirà el nostre rendiment en molts esports i exercicis. Els glutis participen en molts aspectes com, per exemple, en la velocitat, l’agilitat, l’explosivitat i la potència. Per això, quan realitzar un salt, inicies una carrera, aixeques pesos o, fins i tot, quan nedes, els glutis seran els responsables de la teva productivitat. Practiques running? Quan puges una costa trobaràs a faltar no haver decidit exercitar els glutis. Pel seu fora poc, durant la carrera, disminuirà l’impacte dels teus peus amb el sòl, el risc a sofrir lesions d’esquena i altres musculatures.

La memòria dels glutis: Encara que et sembli una bogeria aquesta afirmació, els glutis tenen memòria. Si no reben l’estímul que necessiten, s’inhibeixen i decideixen no contribuir en les teves activitats. Existeixen més músculs en el nostre cos que prenen aquest rol, però, els glutis són els més predisposats al declivi. Passar molt de temps asseguts, ja sigui conduint o veient la televisió, és un dels motius més sòlids perquè els teus glutis deixin de funcionar. La naturalesa del cos humà és estar en moviment, per això, algunes parts del cos no conceben que no se les usi. Per aquesta raó, és important mantenir-los actius amb exercicis que els enforteixin i els mantinguin en actiu. Per a adonar-se d’aquest fet, és tan senzill com observar l’activació glútia d’un nen, que està tot el temps jugant i en moviment, comparat amb una persona major que tendeix al sedentarisme. Fins i tot, no fa falta anar-se’n a edats molt avançades. Cada vegada és més comú veure com es desactiva aquesta zona en edats primerenques pel sedentarisme a causa d’estar molt temps asseguts pels estudis, l’ordinador o la televisió.

Exercicis per exercitar els glutis

Exercitar els glutis correctament reportarà en tu nombrosos beneficis a la teva salut, al teu rendiment i, per què no, a la teva estètica. Agrega a la teva rutina d’exercicis, realitzar una o dues sessions de glutis (depenent dels dies que dediquis a entrenar), et farà gaudir en plenitud de les teves activitats diàries. Per aquesta raó et proposem una sèrie d’exercicis que serien ideals per a tal fi i afegim algunes recomanacions per a realitzar-los correctament i sense lesions. Pren nota i prepara’t per a tenir uns glutis forts.

– Esquats: Recorda que has de mantenir l’esquena sempre recta, si no serà efectiu i pots lesionar-te. D’altra banda, durant la flexió, procura que els genolls no passin l’altura de la punta dels peus. Pots realitzar aquest exercici amb algun pes per a augmentar el treball.

– Gambades alternes: Mantingues l’esquena sempre recta quan baixis, sempre de manera suau. El genoll no ha de passar l’altura del peu i, es pot afegir un pes als costats de les mans per a augmentar el treball.

– Pont de gluti: Quan pugis per a fer el pont, mantingues el cos alineat: pelvis, tronc i espatlles. En baixar, fes-ho suaument i pots afegir un pes en les cuixes i així augmentar el treball.

– Pes mort: En baixar i pujar, l’esquena sempre recta amb el pit cap a fora, sense encorbar les espatlles. No passis els genolls per davant de la punta dels peus.

– Gambada lateral: Si vols millorar l’estabilitat, col·loca els braços mirant al capdavant per a millorar l’estabilitat en realitzar el moviment.

– Pujades al calaix: Pots pujar un calaix, un banc o una cadira; el que tinguis disponible. És preferible que comencis per una superfície baixa i, quan dominis 100% el moviment i la tècnica, vagis augmentant l’altura. L’esquena sempre recta, recorda.

– Frog pump: Quan elevis el maluc de la superfície, fes-ho de manera oberta. Puja i baixa sense enlairar els peus del sòl, ni tampoc l’esquena alta.

– Puntada en quadrupèdia: Mantingues la columna recta per a propiciar que la línia del cos es mantingui alineada, des de les espatlles fins als malucs. Les espatlles, el més allunyat possible de les orelles. Com més contret l’abdomen, millor.

– Puntada d’abductors: Si t’incomoda la posició corporal, col·loca el braç estirat o doblegat per a donar suport al cap. La posició del cos ha de ser neutra.

– Abducció puntada lateral: Per a augmentar el treball, sustentació uns segons les cames a dalt; estaràs concentrant tot el treball i els teus glutis ho agrairan demà. Col·loca una banda elàstica per a potenciar els beneficis de l’exercici.

Per a acabar, recorda estirar el psoes diàriament i, repetim, empra un parell de jornades per a exercitar els glutis. Dedicar un temps a treballar pels nostres glutis, és apostar per la nostra salut.