FER ESPORT PER COMBATRE L’ESTRÈS

hacer deporte reduce el estrés

Fer esport de forma continuada és el millor aliat per a combatre la tan temuda ansietat. En els últims anys ha augmentat el número de gent que té estrès. L’estrès està present en la gran majoria de les llars, ningú es deslliura d’ell. Ja sigui pel treball, per les tasques de la llar, les activitats quotidianes del dia a dia…

Com està tan present en les nostres vides, donem per fet que es quedarà aquí per sempre, però la veritat és que no és bo per a la salut, tant física com mental. Hem d’acabar amb ell perquè pot causar-nos problemes de salut a curt o llarg termini.

Acabar amb l’estrès és més fàcil del que sembla (sempre que no sigui una cosa patològica) i la millor manera de poder frenar-ho és amb la pràctica esportiva. Però, per què l’esport?

Està demostrat que realitzar esport de manera regular ajuda a disminuir els nivells d’estrès i ansietat d’una persona. L’ideal són sessions de mínim 30 minuts de durada, 3 o 4 vegades per setmana. Pot variar en funció de l’objectiu que tingui la persona. Fer esport és sinònim de salut i benestar.

I tu, sabies que fer esport de manera regular ens ajuda a combatre l’estrès?

Aprèn com a través de l’esport reduïm els nivells d’estrès

Diem que l’esport disminueix els nivells d’estrès perquè mentre fem exercici físic alliberem hormones que millora el nostre benestar. Redueixen l’estrès, guanyem en autoestima i seguretat i ens posen de millor humor.

Per exemple, les endorfinas, se’n diu hormones de la felicitat perquè fan que ens sentim bé. També es redueix la quantitat de cortisol, hormona que produïm en estar en una situació d’estrès. Per això ens sentim millor i menys estressats després d’una sessió d’entrenament.

D’altra banda, en fer esport hem d’estar concentrats en els exercicis que estem fent en aquest moment, a executar-los de la forma correcta i a aguantar els minuts que duri cada exercici. Gràcies a això, desconnectarem de l’estrès que hem anat acumulant al llarg del dia.

A més, en estar concentrats en què el nostre cos treballi de la millor manera, aconseguim crear una connexió cos-ment que ens ajudarà a gestionar millor els nostres sentiments i la nostra manera d’actuar, entre altres.

Amb tot això, sense adonar-nos estarem entrenant sense estar pensant en els nostres problemes, en el que hem de fer després o en el que hem fet abans. És una bona manera de viure el moment present, de deslliurar-se de l’estrès i de relaxar-se.

Després d’un entrenament, ens sentirem cansats però relaxats, contents amb nosaltres mateixos per l’esforç que hem fet en fer els exercicis i amb molta més energia i força per a seguir amb el nostre dia.

Però això no és tot, en fer esport de manera constant, el nostre cos sofrirà una sèrie de canvis. Es transformarà, guanyarà massa muscular, perdrà greix, aprimarem, etc. Ens sentirem bé amb el nostre cos, orgullosos amb les metes que hem aconseguit i, per tant, millorarà la nostra autoestima i el nostre ànim.

Com veieu, fer esport de manera regular ens ajuda a combatre l’estrès, però a més aporta molts altres beneficis. No ho dubteu més i comenceu avui mateix a entrenar per a beneficiar-vos d’això.