LA IMPORTÀNCIA DE L’EXERCICI DESPRÉS DE LES VACANCES

El ejercicio físico después de las vacaciones

 

Les vacances són un temps per a relaxar-se, gaudir i desconnectar de la rutina diària. No obstant això, a mesura que els dies de descans arriben a la seva fi, ens enfrontem a un desafiament comú: reprendre les nostres activitats habituals i reintegrar-se a la nostra vida quotidiana. Una de les millors maneres de fer-ho, encara que pugui semblar estrany, és incorporant l’exercici després de les vacances. La tornada del període vacacional, ofereix una oportunitat per a comprometre’ns amb la nostra salut física i mental. I entrenar ambdues, no serà d’ajuda per a reprendre la nostra rutina. T’expliquem en les següents línies, per què és important introduir l’exercici regular.

EL CANVI DE RITME I ELS SEUS EFECTES

Després de dies de relaxació i gaudi, el nostre cos i ment poden haver-se acostumat a un ritme més lent. La reintroducció de l’exercici després de les vacances és fonamental per a reactivar el nostre metabolisme, millorar la nostra energia i augmentar la nostra sensació de vitalitat. Quan ens movem, alliberem endorfines, conegudes com les hormones de la felicitat, que no sols ens fan sentir bé, sinó que també contribueixen a alleujar l’estrès i l’ansietat.

EL COMPROMÍS AMB LA SALUT A LLARG TERMINI

Incorporar l’exercici regular després de les vacances no sols té beneficis immediats, sinó que també estableix un compromís amb la nostra salut a llarg termini. En un món on el sedentarisme i les responsabilitats diàries poden interferir amb les nostres intencions de mantenir-nos actius, la tornada de les vacances ens dóna una magnífica oportunitat per a reavaluar les nostres prioritats. En comprometre’ns amb l’exercici, estem invertint en un futur més saludable.

SUPERANT LA BARRERA DE LA MANDRA

Un dels majors obstacles per a reprendre l’exercici després de les vacances és superar la barrera de la desgana. És fàcil caure en la mentalitat del “demà començo” o “necessito més temps per a tornar a entrenar”. No obstant això, endarrerir l’inici de l’exercici només prolonga el procés d’adaptació i ens allunya dels beneficis que ofereix. Comença amb petits passos, com a caminades curtes o rutines d’estiraments, i gradualment augmenta la intensitat a mesura que t’adaptes.

VARIETAT: LA CLAU DE L’EXERCICI DESPRÉS DE LES VACANCES

Una altra estratègia efectiva per a introduir l’exercici després de les vacances és buscar activitats que ens resultin divertides i atractives. La diversitat és la clau per a mantenir el compromís a llarg termini. Des de classes de ball fins a senderisme en la naturalesa o sessions de ioga, existeixen nombroses opcions per a trobar una activitat física que s’adapti als nostres gustos i estil de vida. Recorda que, en la teva plataforma saludable, tens disponible moltes disciplines diferents per a provar.

LA RUTINA COM A ALIADA

Si bé les vacances sovint impliquen un descans de les rutines habituals, reintroduir l’exercici regular pot ser més senzill quan s’incorpora a una rutina diària. Programar l’exercici a la mateixa hora cada dia pot ajudar-nos a establir un hàbit més sòlid. A més, planificar les sessions d’exercici amb anticipació evita que les excuses o compromisos imprevistos ens impedeixin complir amb la nostra meta.

LA MOTIVACIÓ PER A INCLOURE L’EXERCICI DESPRÉS DE LES VACANCES

La tornada de les vacances també ens dóna l’oportunitat d’unir-nos a grups d’exercici o comunitats locals. Participar en classes grupals o entrenar amb algú del nostre entorn amb qui tinguem bona relació, no sols agrega una dimensió social a les nostres activitats, sinó que també ens motiva a ser constants i mantenir-nos en moviment. La responsabilitat compartida i el suport dels companys i les companyes, poden ser factors clau per a superar la mandra inicial i mantenir el compromís amb l’exercici.

NECESSITES ALGUNS EXEMPLES D’EXERCICI FÍSIC?

Caminades

Una forma suau d’exercici que permet reprendre el moviment. Pots començar amb caminades curtes per la zona on vius o treballes i gradualment augmentar la distància i la intensitat.

Running o trot

Comença amb intervals de córrer i caminar, i a poc a poc augmenta la durada del temps de carrera.

Classes de fitness

Aquestes classes dirigides motiven moltíssim i aquesta pot ser una bona manera de tornar a la rutina.

Ioga

El ioga és ideal per a millorar la flexibilitat, la força i la relaxació.

Natació

Si tens accés a una piscina, nedar és una manera de tornar a moure’t amb un baix impacte per al teu cos.

Entrenament de força

Ja sigui amb pesos, màquines o el propi pes corporal, l’entrenament de força és essencial per a mantenir els músculs forts i saludables.

Ciclisme

Si tens una bicicleta, sortir a fer una passejada pot ser una forma divertida i efectiva d’exercitar-se.

Pilates

És una opció ideal per a mobilitzar el cos, flexibilitzar-lo i no caure en males postures a la tornada al treball.

Ball

Una forma divertida de fer exercici. Pots unir-te a classes o simplement posar la teva música preferida i moure’t a casa.

Senderisme

Si gaudeixes de la naturalesa, aquesta és una excel·lent manera d’exercitar-te mentre explores nous llocs.

Esports en equip

Per què no us proposeu ajuntar-vos un grup i jugar a algun esport que us agradi? És un match: socialitzar i exercitar.

Entrenament en circuit

Fes-te un circuit d’exercicis que inclogui activitats com a salts, flexions, esquats i burpees.

Estiraments

No subestimis la importància dels estiraments. Una rutina d’estiraments pot ajudar a millorar la flexibilitat i reduir la rigidesa muscular.

LA TORNADA DE LES VACANCES…

No té per què ser sinònim d’un retorn a la rutina monòtona. Més aviat, és una oportunitat per a començar de nou, prioritzar la nostra salut i benestar i, el més important: establir bases sòlides per a un estil de vida actiu i equilibrat. En incorporar l’exercici regular en la nostra rutina diària, no sols ens beneficiem físicament, sinó que també conreem una mentalitat de compromís amb un mateix i la cura personal.