QUÈ ÉS EL IOGA I QUIN BENEFICI ENS APORTA LA SEVA PRÀCTICA?

yoga

El ioga és una disciplina que busca la unió entre cos i ment. No consisteix només a fer unes postures, és més aviat un estil de vida per sanar, cuidar i enfortir cos i ment. I tot això a través de asanas (postures), de la respiració i de la meditació.

Es practica des de fa milers d’anys, té els seus orígens a l’Índia, i amb els anys la gent s’ha anat centrant en la realització de asanas. Però per  tenir una experiència completa i beneficiar-se al màxim dels seus beneficis, nosaltres recomanem realitzar tota la resta.

Hi ha molts tipus de ioga, el més practicat en occident és el Hatha ioga que és molt dinàmic i es centra en les asanas, la respiració i la purificació de l’esperit, però la gent només sol fer les asanas per millorar la seva condició física.

Els tipus de ioga més espirituals com el Ioga Kundalini o el Ioga Bikram (que es practica en una habitació calenta) també són molt coneguts.

Un dels avantatges del ioga és que tothom el pot practicar aquesta disciplina mil·lenària. Hi ha diferents nivells de dificultat, des de principiants fins avançats amb el que cada persona trobarà el nivell que s’adapta a la seva condició física i podrà practicar-lo, millorar i pujar de nivell.

Les classes de ioga solen durar una hora o una hora i mitja. Consten d’un escalfament, per  preparar el cos, la realització de les asanas o postura, relaxació i meditació.

Descobreix els beneficis que té practicar exercicis de ioga:

En quant als beneficis, us explicarem alguns d’ells, encara que hi ha molts més per a acabar-vos de convèncer, si no ho esteu ja!

Millora la flexibilitat i la postura corporal: fer postures de ioga amb la tècnica adequada augmenta la flexibilitat del cos i corregeix la postura, especialment de l’esquena. Augmentarem progressivament el to muscular amb el que millorarem aquests dos aspectes i reduïrem dolors lumbars i altres malalties derivades d’una mala postura.

Ajuda a perdre pes: fer esport de manera regular ajuda a cremar calories per tant perdem pes. A més, a ser un estil de vida, millorarem els nostres hàbits alimentaris, amb el que inclourem a la nostra dieta els aliments més sans que hem de menjar i eliminarem els menys recomanats. Això ens ajudarà a cremar encara més calories.

Millorarem la respiració: controlar la respiració és clau per fer correctament les asanas i els moviments. Si l’aconseguim controlar, no només farem millor els moviments, sinó que també millorarem el benestar general del nostre organisme. També ens ajudarà a relaxar-nos.

Millora la nostra salut emocional: el ioga aguditza i calma la ment. Tindrem més estabilitat i força mental, reduïrem l’estrès i controlarem millor l’ansietat. El que augmentarà el nostre estat d’ànim, serem més positius i ens millorarà l’humor.

Practica aquesta disciplina i moltes altres més amb WellWo, empresa saludable

Wellwo ofereix classes de ioga online i presencials per a totes les empreses que contractin el nostre servei. Així, que si vols realitzar la classes a través de la nostra plataforma, comenta-li a la teva empresa que contacti amb nosaltres.