COM ESTALVIAR DINERS EN VACANCES?

Ahorrar dinero en vacaciones

 

Quan fem vacances volem descansar i gaudir. El que sol succeir durant el període vacacional, és que solem oblidar-nos de cuidar la nostra economia tal com fem durant l’any, però molt menys pensem a estalviar diners en vacances. Si ens passem amb les despeses, quan tornem a la rutina pot ser que ens emportem un esglai del qual ens costarà reposar-nos.

A continuació, t’indiquem una sèrie de consells perquè puguis gaudir de les vacances sense haver de sacrificar la teva economia. N’hi ha prou amb ser conscients de les nostres finances, parar atenció a uns certs aspectes i aplicar una sèrie de trucs per a estalviar diners en vacances.

TRUCS PER A ESTALVIAR DINERS EN VACANCES

POSA UN LÍMIT Al TEU PRESSUPOST

Reservar una quantitat de diners en els mesos previs és ideal perquè et sigui molt més senzill costejar les teves vacances tal com les imagines. Però, tant si has pogut fer-ho com si no, és necessari marcar un pressupost per a ser conscients dels diners totals del qual disposem per a tal fi.

PLANIFICA

Calcula les diferents despeses que pots tenir durant les teves vacances. Una vegada sàpigues el destí, informa’t del que costa l’allotjament, les taxes turístiques, el transport, les activitats, els diners aproximats que pots gastar en els menjars, l’oci, etc. Tot el que puguis comprar i reservar amb antelació, et farà tenir un major control de les teves finances.

PLANIFICA +1

A la teva planificació anterior, afegeix una quantitat extra per als imprevistos. Durant el viatge poden sorgir petits problemes o que hagis de pagar taxes que no contemplaves o impostos en el lloc de destinació. Encara que creguis que el tens tot ben planejat, reserva una mica de diners extres, encara que després ho portis de tornada. Et serà d’ajuda quan tornis a la normalitat.

ACTIVITATS GRATUÏTES

En el lloc on viatges, segur que hi ha exposicions en museus, activitats populars a les quals vulguis assistir o monuments que et ve de gust visitar. Informa’t en la seva web o en les oficines de turisme, ja que, en gairebé tots els museus i instal·lacions, disposen d’unes jornades perquè els visitants puguin gaudir d’aquestes activitats de manera gratuïta. Encara que creguis que és poc, juntament amb altres trucs, t’ajudarà a estalviar diners en vacances.

APROFITA LES OFERTES

Internet pot ser de gran ajuda per a reduir despeses i estalviar diners en vacances. Els cercadors específics de viatges, serveixen perquè puguis introduir les teves preferències i et mostrin les opcions més econòmiques. A més, et comparen els preus de les webs més populars, tant en viatges com en allotjament i en el lloguer d’un vehicle. Quan sàpigues el destí, cerca si hi ha disponibles ofertes i cupons per a minimitzar la despesa diària.

VIATJA EN TEMPORADA BAIXA

Si tens flexibilitat a triar les teves dates de descans, evitar viatjar en temporada alta és una excel·lent manera de deslliurar-se de pagar preus elevats i estalviar diners en les vacances. Els mesos menys concorreguts, suposen una gran diferència en la despesa a final de mes. A més de l’estalvi, en les èpoques de menor demanda també evites acumulació de gent.

SELECCIONA BÉ ELS TEUS CAPRITXOS

Calma la necessitat de gastar els teus diners en coses innecessàries. Permet-te capritxos, però intenta deixar reposar les decisions de compra. En les vacances sembla que “tot val” i que, com ja estàs sacrificant-te tot l’any amb la teva economia, aquest període és per a gaudir-lo sense remordiments. Aconsellem fer un canvi de xip perquè, ni les vacances sigui un malbaratament sense control, ni que durant l’any sigui una penitència. Amb una bona gestió de les finances, és possible.

AGENDA DIÀRIA

Si el teu viatge serà dinàmic i està destinat a descobrir el lloc que visites amb diferents plans, definir una agenda diària que inclogui totes les activitats, atraccions i llocs que vols visitar, t’ajudarà a estalviar diners en les vacances. Sabràs amb precisió els llocs que visitaràs i et permetrà conèixer quant gastaràs.

L’ESTALVI A CASA

Quan te’n vas de vacances es produeix un estalvi a casa perquè no utilitzaràs els diferents subministraments. Procura fer una revisió de tots els aparells electrònics i les diferents regletes de la llar abans de marxar. Si pots, desconnecta l’electricitat, tanca la clau de l’aigua i del gas. També aconsellem que t’informis en la teva companyia elèctrica perquè algunes ofereixen la possibilitat de parar el subministrament durant el període vacacional, durant uns dies concrets.

Gaudir de les merescudes vacances és possible, però també ho és no perdre de vista la cura de la nostra economia perquè aquesta no es ressenti tant a la volta. A més d’aquests trucs per a estalviar en vacances, en la teva plataforma de wellbeing corporatiu trobaràs més eines per a gestionar les finances de manera responsable.