PROPIETATS DELS FRUITS DEL BOSC

los frutos del bosque

Els fruits del bosc són perfectes per menjar entre hores. Encara que els podem consumir durant tot l’any i així obtenir tots els seus beneficis, durant èpoques de calor són ideals perquè són lleugeres i nutritius, i això els fa un pica-pica ideal. Són molt saludables i aporten nutrients essencials per l’organisme. Les cireres, mores i prunes silvestres, són alguns dels fruits dels quals anomenem fruits del bosc. A continuació, t’anomenem alguns més.

Tipus de fruits del bosc

Baies d’açai

Tenen un color morat fosc per les antocianines, un pigment vegetal i antioxidant. És d’una grandària similar al d’un nabiu. És el fruit d’unes palmeres en la selva tropical brasilera que creixen en les zones més humides, molt prop dels rius. Va ser descoberta pels nadius fa milers d’anys i les van començar a consumir pels seus múltiples beneficis.

Maduixes

La procedència de la maduixa no està ben definida. Encara que es considera d’origen Europeu, concretament dels Alps, altres fonts indiquen que és d’origen xilè. Té uns colors molt vius. Es recomana comprar aquelles que hagin estat conreades orgànicament, perquè es tracta d’una de les fruites que més pesticides pot filtrar per la seva textura rugosa.

Baies de Goji

Tenen un sabor dolç i àcid, un color vermell intens i alguns nutricionistes la consideren un superaliment pels seus compostos. Es poden ingerir soles, en esmorzars al costat de muesli o cereals, en amanides, en infusions… Molt versàtil i ideal per a tots els menjars.

Nabius

Neixen en raïms i són blancs al principi, però a mesura que creixen, es tornen d’un preciós color blau. S’utilitza per l’elaboració de melmelades i pastissos, però l’ideal és prendre’ls en cru ja que és la forma en la qual s’obtenen totes les propietats. Una porció de 14mg aporta el 25% de la vitamina C que necessitem al dia.

Groselles

Aquest fruit procedeix del grosellero i es tracta d’una baia d’un color vermell intens i un sabor agredolç. Creix en turons i muntanyes, madurant en l’època d’estiu. S’utilitza com a diürètic perquè és altament depuratiu, també per desinflamar l’intestí. Es pot utilitzar tant en plats dolços com salats.

Gerds

Són de la mateixa família que les mores, encara que amb un sabor més àcid i peculiar i amb menys llavors. Pots optar per rentar-les i congelar-les perquè es conservin millor. Les pots afegir directament congelades als teus batuts preferits. Es recomanen per a la faringitis i el tractament de la diarrea.

Beneficis dels fruits del bosc

Els pigments d’aquests fruits ens indiquen una major presència d’antioxidants, beneficiosos per l’organisme i és un antienvelliment per a la pell.

Rics en polifenoles que ajuden a reduir els radicals lliures i prevenir malalties cardiovasculars, entre moltes altres funcions.

Són una font de vitamina C, necessària pel creixement i reparació dels teixits del cos i la pell. A més, ajuda a formar neurotransmissors que prevenen la depressió.

Font de ferro no hemo. Molt assimilable, ja que la vitamina C dels fruits vermells, ajuden a assimilar-ho.

Riques en vitamina E, amb propietats antioxidants i antiinflamatòries que milloren el sistema immune, la pell i el cabell.

Alt contingut en àcid fòlic que contribueix a la formació de glòbuls vermells, per la qual cosa és ideal per la prevenció de l’anèmia. Al costat de la B12 i la vitamina C, crea noves proteïnes.

Conté magnesi, beneficiós per defensar l’organisme, per la prevenció de diabetis tipus 2, enforteix ossos, dents i és un relaxant muscular.

Riques en potassi, un mineral essencial perquè el cos funcioni correctament, des dels nervis i músculs fins a l’assimilació dels nutrients, l’expulsió de les deixalles de les cèl·lules i, a més, actua com a diürètic.

Contenen fibra, per la qual cosa és un perfecte aliat contra el restrenyiment.

Útils per a la millora de la circulació. Protegeixen el nostre sistema immunològic i combaten el colesterol.