DESCOBREIX EL MÈTODE PILATES I ELS SEUS BENEFICIS

Pilates - WelWo

El Pilates és molt més que una disciplina esportiva, és més, un estil de vida. El creador d’aquest mètode és Joseph Hubertus Pilates, qui buscava la connexió del cos i la ment. Una cosa així com ment sana in corpore sano.

Aquest mètode, vol cuidar tots els aspectes de la nostra vida, alimentació, esport i la ment perquè siguem el més sans possible.

Amb aquest mètode farem exercicis per a estirar, enfortir i equilibrar el cos. Però també, per millorar i coordinar la respiració.

Això ho farem amb màquines especialitzades dissenyades pel creador del mètode o sense material, depenent del moviment que realitzem.

Aquest mètode, ha anat evolucionant amb els anys i gràcies a diversos professionals s’ha anat adaptant fins com ho coneixem avui dia.

És un mètode ideal per a persones que vulguin mantenir-se en forma, per a atletes, per a esportistes d’alt nivell com a complement a les seves rutines d’exercicis i també per a aquelles persones que estiguin realitzant rehabilitació física.

El mètode pilates té sis principis bàsics: control, fluïdesa, concentració, precisió, respiració i centre.

Si aconseguim controlar aquests sis aspectes, aconseguirem una connexió cos-ment.

Quins són els beneficis del pilates?

Gràcies a que és un mètode tan complet, el pilates ens aporta grans beneficis. Com s’adapta a qualsevol condició física i edat, pràcticament tothom pot practicar-ho. Així que ja no tens excuses per a no començar a practicar-ho avui mateix i comprovar els beneficis de fer exercici de manera regular!

Si comences avui amb el mètode pilates, et beneficiaràs de:

Amb el Pilates Guanyaràs flexibilitat:

En fer exercicis i postures de manera constant amb els que estirem els músculs, estem fent que aquests s’allarguin i guanyin mobilitat. El que es tradueix en major flexibilitat i rang de moviment.

Tonificaràs i muscularás el cos:

Gràcies als exercicis del mètode pilates, aconseguiràs enfortir, definir i enfortir els músculs de tot el teu cos. Especialment els abdominals, l’esquena i els glutis.

Milloraràs la teva respiració gràcies al Pilates:

Aquest mètode té una sèrie d’exercicis dedicats a la respiració, dominar-los ens ajudarà a respirar millor, el que t’ajudarà a la circulació sanguínia. Aquest era un dels principals objectius del creador, ja que patia asma i volia millorar la seva condició física.

Corregiràs la teva postura:

Gràcies als exercicis i a la disciplina que adquiriràs amb la pràctica, tindràs una esquena recta sempre. També aprendràs com col·locar les espatlles i a contraure l’abdomen per a millorar la postura.

Aprendràs a controlar-te:

Per a fer els moviments del Pilates hem de tenir un control del nostre cos i de la nostra ment per a executar-los correctament. Amb el temps aprendràs com controlar cos i ment.

Enfortiràs les articulacions i els músculs:

A part d’enfortir els músculs, com hem dit abans, també s’enfortiran les teves articulacions, a més, augmentaran el seu rang de mobilitat, això disminuirà el risc de patir una lesió en músculs o articulacions.

Practicant Pilates tindràs més energia:

Està comprovat que com més exercici fem, més energia tenim. A més, en millorar la circulació sanguínia i la respiració, entrenarem de forma més efectiva.

Perdràs pes:

En practicar esport de manera regular, estem afavorint la pèrdua de pes. Si, a més, ho combinem amb exercici de tipus aeròbic, aconseguirem cremar moltes calories més.

Així que ja saps, si vols obtenir tots aquests beneficis i tenir una vida més saludable, comença a posar en pràctica aquest mètode.