LA IMPORTÀNCIA DE RECICLAR CONSCIENCIA’T!

reciclar

Reciclar consisteix a convertir una cosa que anàvem a llençar a les escombraries en una cosa diferent perquè pugui tornar-se a utilitzar. Sembla molt senzill i lògic, però no sempre es té tota la informació sobre aquest tema per poder portar el reciclatge a terme amb el màxim nombre d’objectes possible.

S’estima que, en general, cada persona genera 90 tones d’escombraries al llarg de tota la seva vida. Si no reciclessim res d’aquestes 90 tones, es generaria tal magnitud de residus en el planeta que hi hauria abocadors pertot arreu. D’aquí la importància de reciclar al màxim, per a reduir les deixalles que generem al llarg de la nostra vida i perjudicar el mínim al nostre planeta.

Per això des de WellWo, et donem els motius pels que tots hauríem de reciclar, així com uns consells per a fer-ho de manera senzilla. Comencem a cuidar el nostre planeta com es mereix!

Motius del reciclatge:

El primer d’ells és per necessitat, hem de reduir l’emissió de Co2, reduir l’efecte d’hivernacle, facilitar l’emmagatzematge dels residus que generem, evitar la contaminació de l’aigua, millorar la qualitat del terra i molt més.

Estalviarem energia al no tenir la necessitat de fabricar productes nous.

Millorem el medi ambient, perquè no farem servir les matèries primeres que ens ofereix la natura per fabricar productes nous.

Es renova el mercat amb l’aparició dels productes nous, fruits del reciclatge.

Creem ocupació, és una conseqüència de l’increment de l’activitat de les plantes de reciclatge.

Protegirem els ecosistemes, ja que no destruirem boscos ni aiguamolls per fabricar productes nous. Mantindrem el planeta en lloc de destruir-lo.

Reciclar de manera correcta assegurarà la permanència de l’ésser humà en el planeta en un futur no tan llunyà com pensem.

Reciclar és una cosa fàcil de fer:

Consisteix a reutilitzar elements i objectes d’un o diversos productes per fabricar uns altres, si no els utilitzéssim en aquests processos, anirien a les escombraries, contribuint a l’acumulació de desfets, danyant al planeta.

El reciclatge està lligat a l’ecologia, a la sostenibilitat (Que és que l’ésser humà faci servir els recursos del planeta i la natura,  però no en excés, perquè el planeta pugui generar-los de nou, sense que causi un greu impacte ni danys significatius a l’ambient natural).

A casa, hem de tirar en la bossa d’escombraries que toca cada envàs que tirarem. A continuació, hem de tirar cada bossa en el seu contenidor corresponent que tinguem més a prop.

El paper, el cartró, el plàstic i el vidre són coses que ja tots estem acostumats a reciclar. A més, sabem que no cal tirar aquests, i cap altre objecte, en descampats, abocadors ni a la meitat del carrer. És una cosa que només es triga uns segons a fer i que, si no ho fem de la forma correcta, pot quedar-se durant anys, segles o per sempre, en el medi ambient.

Alguns consells parell reciclar de manera senzilla:

Utilitza les restes de cafè com a abonament per al jardí. Les càpsules les podem portar a la botiga on les hem comprat, si es tracta d’un distribuïdor oficial, allà s’encarregaran de reciclar.

Utilitza els raspalls de dents vells per  netejar els racons de la casa de difícil accés. Fins i tot podem utilitzar un d’ells per aplicar la laca als cabells, quan ens fem recollits, perquè tots els cabells quedin en el seu lloc i ens quedi un bon pentinat.

Reutilitzar l’aigua, hi ha moltes formes possibles: quan rentem la fruita, verdura i altres aliments per a cuinar, podem utilitzar aquesta aigua per a regar les plantes. Quan ens anem a dutxar i esperem que surti l’aigua calenta, podem posar la galleda del pal de fregar i utilitzar aquesta aigua després per fregar el terra o netejar el cotxe.

Aquests són només 3 exemples del que podríem fer, però hi ha centenars de maneres de reciclar. Només n’hi ha prou amb tenir consciència d’això i passar a l’acció.