BENEFICIS QUE ENS APORTA FER EXERCICI DE MANERA REGULAR

Hacer ejercicio

A tots ens han dit que fer exercici és bo per al nostre organisme. Si ho practiquem amb regularitat ens mantindrem en un pes ideal i estarem en forma, a més de tenir una millor salut. Però l’esport ens aporta moltes més coses. vols saber quins beneficis ens aporta fer exercici de manera regular?

Fer exercici és una cosa que tothom pot fer, independentment del sexe, l’edat i la forma física que tingui cadascun. Hi ha una gran varietat de disciplines esportives que podem practicar, així que tria una o diverses que et puguin agradar i comença a entrenar. Una dels grans avantatges, és que des del primer dia que entreneu, ja començareu a notar els seus beneficis.

 

Quins són els beneficis de fer exercici per a la nostra salut?

 

Controles el teu pes: regular el nostre pes ens ajuda a prevenir l’obesitat, a més de reduir el risc de patir certes malalties. Cada persona ha d’estar dins del seu IMC (Índex de Massa Corporal) recomanat, en funció del seu pes o altura. Cal tenir compte que una persona que vulgui muscular pesarà més que una que vol aprimar.

Redueixes el risc de patir malalties del cor: fer exercicis amb regularitat enforteix el cor i millora la circulació sanguínia, la qual cosa augmenta el nivell d’oxigen en sang. Tot això ens ajuda a prevenir malalties del cor, a regular la pressió arterial i els nivells de triglicèrids.

Controlem els nivells de sucre i insulina: fer esport redueix els nivells de sucre en sang i també ajuda a regular la insulina, el que ajuda a controlar la diabetis tipus 2.

Ens ajuda a deixar de fumar: si fumem, entrenar amb regularitat ens ajudarà a deixar-ho, perquè reduirem la sensació d’ansietat i els símptomes d’abstinència que patim quan estem deixant de fumar.

Millorem la salut mental i l’estat d’ànim: en fer exercicis estem afavorint l’alliberament de certes hormones que milloren la nostra salut mental i ens fan estar de millor humor. Pel que, en acabar, estarem més relaxats, de millor humor i tindrem menys estrès.

Enfortirem els ossos i els músculs: si fem esport de manera regular, enfortirem els ossos i reduirem la pèrdua de densitat òssia. Això enforteix les articulacions i redueix el risc de caigudes. També enforteix i augmenta la massa muscular, que ens ajudarà en el nostre dia a dia fer exercicis més complexos i de major intensitat.

Dormirem millor: en fer esport no només dormirem més hores, sinó que a més també ens adormirem abans i tindrem un somni més reparador.

Millorarem la nostra salut sexual: l’exercici redueix el risc de patir disfunció erèctil, en homes i si tenen aquest problema, els ajuda a millorar la seva funció sexual. En dones l’esport augmenta la seva excitació durant el sexe.

Augmenta l’esperança de vida: són molts els estudis que han demostrat que aquelles persones que entrenen amb freqüència redueixen el risc de morir prematurament per causa de les malalties més comunes, com són les del cor i certs tipus de càncer.

 

Com has vist, no són pocs els beneficis ens aporta fer exercici de manera regular, i la llista no és exhaustiva. Per a beneficiar-te d’ells, comença avui mateix a entrenar la teva salut.