EXERCICI EN FAMÍLIA PER A REFORÇAR EL VINCLE AFECTIU

ejercicio en familia

Fer exercici en família té grans beneficis. És una bona manera de passar una bona estona tota la família junta, ajuda als nens a aprendre els valors i beneficis que té fer esport, evita que estiguin enganxats a una pantalla, una cosa que passa molt sovint avui dia, però aporta moltes més coses. Per a descobrir-les continua llegint el nostre article:

Fa que els nens siguin menys sedentaris, redueix les possibilitats que pateixin obesitat i els problemes de salut i malalties associades a una vida sedentària, com per exemple afebliment ossi, estrès, depressió, cansament, trastorns en la digestió, colesterol alt, etc.

Aprenen nous valors, responsabilitats, a relacionar-se i a establir vincles amb els seus pares. Com per exemple el respecte, la competitivitat, la disciplina, i molts més!

Fent exercici amb els teus fills, farà que et prenguin com a exemple, ja que els nens repeteixen gairebé tot el que fan els pares. Serà una bona manera d’iniciar-los a una bona vida activa i amb menjar sa. I no els costarà tant, perquè si veuen que vosaltres ho feu i que a més s’ho passen bé mentre ho fan, no els suposarà cap problema fer-lo.

Veureu que mentre esteu entrenant ho passeu bé, establiu nous vincles afectius i reforceu els que ja teníeu.

Els vostres fills tindran més energia, s’adormiran abans (cosa que s’agraeix) i estaran més sans.

Veureu que noteu major benestar i millor estat físic de tots els membres de la família si feu esport junts amb regularitat. Hi haurà millor ambient en la llar.

També aprendreu a comunicar-vos millor. Això pot ajudar-vos molt i evitar discussions o malentesos.

Una cosa molt important per als nens, és que a través de l’esport els augmentarà la capacitat d’integració social.

A més, és una bona ocasió per a ensenyar-los noves activitats, esports i fins i tot zones de la ciutat si decidiu entrenar a l’aire lliure.

Quins esports podem practicar en família?

Hi ha una gran quantitat de disciplines esportives que podeu fer amb nens, només heu de dir una o diverses i posar-vos a fer esport en família.

Anar amb bicicleta: fer ciclisme és divertit tant per a nens com per a adults. Us permetrà conèixer llocs nous o redescobrir aquells que ja coneixeu, prendre aire fresc, ensenyar als vostres fills normes de circulació viària i seguretat, la importància de portar el casc i respectar als vianants. Però també com respectar el medi ambient.

Natació: és una de les activitats extraescolars preferides dels nens, se sol aprendre durant els primers anys de vida. Nedar en família permetrà que us poseu en forma tots junts, ja que la natació és un dels esports més complets que existeixen. Es pot practicar en una piscina o a la platja.

Senderisme: si la bicicleta no convenç a tota la família, una bona opció és el senderisme, fer una passejada per la muntanya, els permetrà veure i conèixer animals i plantes. Al seu torn, aprendran a respectar el seu hàbitat i entorn.

Ioga: és una de les disciplines que està més de moda últimament. Us permetrà relaxar-vos en família mentre conreeu cos i ment. És una de les millors opcions per a practicar esport a casa.

Però aquestes no són totes les disciplines que existeixen, es tracta de trobar un esport que us agradi a tots i amb el que pugueu passar un bon moment mentre us poseu en forma. No us preocupeu si alguna disciplina no funciona, aviat trobareu una que serà del grat de tots.