L’ESCALFAMENT GLOBAL I ELS SEUS EFECTES

calentamiento global

L’escalfament global és l’increment gradual de la temperatura de l’atmosfera i els oceans. Això ja està passant en l’actualitat però s’anirà prolongant, i incrementant en el futur.

Sembla ser que ningú nega l’existència d’aquest fenomen, on hi ha discrepàncies és en l’origen d’aquest. Determinar les causes d’aquest mal per al planeta ha causat diversos debats, encara que la majoria de gent està d’acord que es deu a l’augment de la concentració de gasos d’efecte hivernacle en l’atmosfera, els que es generen en realitzar certes activitats humanes, entre les quals trobem, la desforestació i la crema de combustibles fòssils (per exemple, el petroli i el carbó).

S’ha demostrat que la temperatura de la superfície de la Terra ha augmentat 0’8°C en els últims 100 anys, especialment els últims 30. Si no fem res per a frenar aquest augment, la temperatura continuarà augmentant, entre un 1’1°C i 2’9°C (tenint en compte les emissions mínimes) i entre 2’4°C i 6’4°C (tenint en compte les emissions màximes).
Drug Company ‘Shenanigans’ to Block Generics Come Under Federal Scrutiny buy kamagra 100mg online all the generic css data types
L’Escalfament Global és un fet, hi ha estudis i evidències científiques que el demostren. Però a vegades no és fàcil entendre què és aquest concepte i saber quins són els seus efectes a curt i llarg termini.

Quins són els efectes de l’escalfament global?

Per a notar els efectes del canvi climàtic en el medi ambient no cal esperar que passin uns anys, ja s’estan notant en aquests moments. Entre el que més podem notar, veiem:

Es fonen les glaceres, les glaceres muntanyenques, el gel que cobreix l’Antàrtida i Groenlàndia i el gel de la mar Àrtica. En conseqüència, augmenta el nivell de la mar i amenaça amb inundar les ciutats o pobles més pròxims a la costa.

S’estan canviant els patrons de precipitacions, la mitjana de pluges i neu ha augmentat. Això provoca el trasllat d’animals a altres zones que s’adaptin més a les seves necessitats. Per exemple, algunes espècies de papallones, guineus i plantes alpines, ara es troben en zones més al nord del planeta o zones més fredes i elevades.

Moltes espècies estan desapareixent o disminueix enormement el nombre d’exemplars que existeix, per exemple, els pingüins Adélie han passat de 32.000 a 11.000 exemplars en 30 anys.

Alguns efectes a llarg termini, són:

El nivell de la mar pujarà entre 18 i 59 cm a la fi del segle XXI. Si els pols es continuen fonent, augmentarà 10 o 20 centímetres més.

Els huracans i certes tempestes es tornaran més fortes.

Pèrdua de sincronització entre espècies que depenen les unes de les altres. Per exemple, les plantes podrien florir abans que els insectes que les pol·linitzin s’activin.

Augmentarà la freqüència de les inundacions i les sequeres.

Es reduirà la quantitat d’aigua dolça, de la qual depèn l’ésser humà.

S’estendran algunes malalties, com per exemple la malària.

Canviaran els ecosistemes, fruit del moviment de les espècies, les que no puguin traslladar-se, s’extingiran.