PER QUÈ HAS D’INTRODUIR ELS PESOS EN EL TEU ENTRENAMENT?

Entrenamiento con pesas

 

En els últims anys, l’univers del fitnes ha presenciat una transformació. Anys enrere, l’entrenament amb pesos, es percebia com una activitat exclusiva per a culturistes, atletes i homes. Això creava una barrera significativa per a moltes persones que no se sentien identificades amb aquest estereotip, excloent a una gran quantitat de persones que podrien beneficiar-se enormement d’aquesta pràctica.

No obstant això, en l’actualitat, l’entrenament amb pesos ha evolucionat i s’ha convertit en una activitat accessible i inclusiva. Si bé encara persisteixen limitacions educatives i pors, com el de les dones i els pesos, estem avançant molt en l’enteniment d’aquesta mena d’entrenament com una opció summament saludable per a persones de totes les edats i gèneres.

QUÈ SÓN ELS PESOS?

Els pesos, en la seva forma més simple, són objectes dissenyats per a resistir la força i que utilitzem per a exercitar els músculs. Poden ser manuelles, barres i discos, pesos russos, màquines de pesos, kettlebells i moltes més. Cadascuna té els seus avantatges i pot adaptar-se a diferents objectius i nivells de condició física. Els pesos proporcionen una versatilitat que ens permet personalitzar el nostre entrenament d’acord amb les nostres metes personals.

L’entrenament amb pesos ens ofereix tres enfocaments clau. El primer és l’enfocament en la força, que se centra en augmentar la nostra capacitat d’aixecar pesos més pesants, la qual cosa condueix al desenvolupament de la força funcional i a una major densitat òssia. El segon és l’entrenament d’hipertròfia, que s’orienta cap a l’augment de la grandària muscular i de les fibres musculars. El tercer enfocament se centra en la millora de la resistència muscular, molt beneficiós per a l’execució de tasques físiques sostingudes al llarg del temps. Cada enfocament té els seus propis avantatges i s’adapta a diferents objectius de condicionament físic.

L’ENTRENAMENT AMB PESOS EN TOTES LES ETAPES DE LA VIDA

L’entrenament amb pesos és beneficiós en totes les etapes de la vida, des de la joventut fins a la vellesa.
Per als més joves, l’entrenament amb pesos és una bona manera de desenvolupar una base de força i ​​aprendre tècniques d’exercici segures. Ajuda en el creixement ossi i muscular i estableix una base sòlida per a la salut al llarg de la vida. La joventut és el moment perfecte per a establir hàbits saludables que, el més probable, és que costin menys de mantenir en el futur.

En l’edat adulta, l’entrenament amb pesos ajuda a mantenir la massa muscular, prevenir la pèrdua de densitat òssia i millorar la composició corporal. També és una eina valuosa per a mantenir un pes equilibrat i l’augment del metabolisme. Per a molts adults, l’aixecament de pesos es converteix en una eina funcional que ajuda en les activitats quotidianes. En millorar la força i l’energia, facilita dur a terme les tasques diàries amb comoditat i eficàcia.

Fins i tot en la tercera edat, l’entrenament amb pesos és beneficiós. De fet, cada vegada ho recomanen més professionals de la salut. Ajuda a prevenir la pèrdua de massa muscular relacionada amb l’edat, millora la mobilitat i la qualitat de vida en general. També és una forma eficaç de prevenir caigudes i lesions, la qual cosa és especialment rellevant en aquesta etapa de la vida.

5 BENEFICIS D’ENTRENAR AMB PESOS

1. Millora de la composició corporal

L’entrenament amb pesos promou la pèrdua de greix i l’augment de la nostra massa muscular magra, la qual cosa es tradueix en una figura més tonificada i estilitzada. Els pesos no sols ens fan sentir bé amb la nostra aparença, sinó que també milloren la funcionalitat i la resistència dels nostres cossos.

2. Enfortiment ossi

Enforteix els nostres ossos i ajuda a prevenir l’osteoporosi, especialment en les dones. La càrrega de pes estimula la formació d’os nou i la retenció de calci, la qual cosa és essencial per a mantenir una estructura òssia forta i gaudir d’una vida saludable.

3. Crema de calories per al control de pes

L’augment de la massa muscular augmenta el nostre metabolisme, facilitant la pèrdua de pes i el seu manteniment. Cada gram de múscul crema més calories que un gram de greix, cosa que significa que els nostres cossos cremen més energia fins i tot en repòs, la qual cosa és essencial per al control de pes.

4. Cuidant la nostra salut cardiovascular

L’entrenament de força pot millorar la salut del nostre cor en reduir la pressió arterial i el risc de malalties cardiovasculars. A més, contribueix a millorar la circulació i l’eficiència del nostre sistema cardiovascular, la qual cosa és vital per a la salut en general.

5. Salut mental i benestar personal

L’exercici amb pesos no sols té beneficis físics, sinó que també té un impacte positiu en la nostra salut mental. Allibera endorfines, neurotransmissors que redueixen l’estrès i milloren el nostre estat d’ànim. A més, augmenta la nostra confiança i autoestima en veure millores en la forma física i la força, la qual cosa contribueix al benestar personal.