TRANSPORTS ALTERNATIUS PER A CUIDAR EL MEDI AMBIENT

transportes alternativos

A través dels transports alternatius, cuidar el medi ambient és una cosa que hem de fer tots i que és més senzill del que sembla. Hi ha alternatives i petits trucs que podem fer en la nostra vida diària per perjudicar el menys possible el medi ambient.

Per exemple, podem canviar la nostra manera de desplaçar-nos per reduir les emissions de CO₂ que fem en el nostre dia a dia.

És per això que des de WellWo, empresa saludable, et donem aquests consells:

5 Transports alternatius per a cuidar el medi ambient

Anar a peu:

No utilitzar cap tipus de transport és la forma més efectiva de no emetre cap mena de gas contaminant que contribueixi a aquest efecte hivernacle.

Pot formar part del nostre exercici cardiovascular diari. D’aquesta forma, a part d’ajudar al medi ambient, ens estarem posant en forma i millorarem la nostra salut general.

Podem proposar-nos un repte i intentar fer cada dia més passos. Per exemple, a la volta del treball, podem fer una passejada més llarga i aprofitar per a comprar algunes coses que necessitem per preparar el sopar o passar per un parc i buidar-nos, prendre aire fresc, etc. Pot ser el nostre petit moment de desconnexió i de relaxació. En arribar a casa ens sentirem millor i podrem fer les tasques de la llar amb més energia i de millor humor.

Anar amb bicicleta:

Com anar a peu, és una excel·lent forma de no contaminar i de fer esport. Anar amb bici és una mitjà de transport ràpid que t’ajuda a buidar la ment i reduir l’estrès acumulat després d’una llarga jornada laboral.

Avui dia hi ha un munt de biciletas diferents, segur que trobem el model que millor s’adapta a les nostres necessitats. Podem triar una bicicleta elèctrica, que ens ajudarà a realitzar l’esforç. Si vivim en una gran ciutat segur que hi ha un servei de lloguer de bicicleta pública, això ens ajudarà a gastar menys i a no haver de buscar un lloc on deixar la bicicleta perquè hi ha nombrosos punts d’aparcament repartits al llarg de la ciutat. També ens estalviarem el manteniment.

Una altra bona opció és optar per una bicicleta plegable, són molt lleugeres i si combinem l’ús del transport públic amb la bicicleta és la millor opció per a poder plegar-la i pujar al bus o metre molestant el mínim possible.

Utilitzar el transport públic:

Avui dia en la gran majoria de ciutats i pobles sol haver-hi una xarxa de transport públic molt bona. Podem triar entre utilitzar el metre, el bus o tren, fins i tot combinar-los entre si.

Compartir cotxe una bona alternativa:

Una bona opció per a estalviar tant carburant com les emissions que produïm, és compartir cotxe. Segur que coincidim amb algun company de treball que faci el mateix trajecte que nosaltres o podem utilitzar una de les moltes plataformes que hi ha en internet per a descobrir quina gent fa el mateix trajecte, o part del recorregut, per a compartir el cotxe.

Si compartim el cotxe, reduirem el nombre de cotxes en la carretera, a part de reduir les emissions de CO₂, també millorarà la circulació i podrem arribar més ràpid al treball, fins i tot potser ens podrem aixecar més tard.

Utilitzar cotxe, patinet o motocicletes elèctriques:

Els cotxes, patinets i motos elèctriques contaminen menys que un normal, a més, recarregar-los és més barat que utilitzar el carburant. Si els podem compartir seria perfecte.

Ara ja saps, cuidar el medi ambient a través dels transports alternatius, depèn de tu. Tot és conscienciar-se i començar. Anima’t