COM SUPERAR ELS NOSTRES COMPLEXOS

como superar los complejos

Tots ens hem sentit acomplexats en algun moment de les nostres vides. És una cosa comuna que hem de superar perquè ens impedeixen portar la nostra vida amb normalitat. Tots volem sentir-nos bé amb nosaltres mateixos, segurs i amb confiança, però no sempre és fàcil desfer-se dels complexos i que t’agradi tot sobre tu.

Si hi ha algun lector que es troba en una situació complicada a causa d’un complex que té, pugui sentir-se millor i superar-lo, hem preparat aquesta petita guia amb trucs i consells a posar en pràctica per a acabar amb tots els complexos.

Abans de començar amb els consells, hem de saber què és exactament un complex. Identificar allò que ens passa i posar-li nom és fonamental per poder trobar la millor solució.

Els complexos són una percepció distorsionada de nosaltres mateixos. Aquesta distorsió sorgeix quan ens comparem amb altres persones o models que tenim com a referents de la nostra societat. En conseqüència, patim inseguretat, falta de confiança sobre les nostres capacitats i baixa autoestima. La visió distorsionada de nosaltres mateixos ens acaba afectant i dificultant les nostres relacions socials, en la vida professional i la vida en general.

Ara que ho tenim clar, vegem com podem acabar amb ells i millorar la imatge que tenim de nosaltres mateixos.

Consells per a superar els complexos:

  • Hem de valorar-nos pel que som, no pel que els altres ens exigeixin que siguem.
  • No hem de buscar sempre l’aprovació dels altres sobre les coses que fem. És millor actuar en funció de les nostres conviccions i criteris. Deixant a un costat el que els altres vulguin que fem.
  • Hem d’aprendre a estimar-nos, acceptant els nostres defectes i les nostres virtuts. Som únics i diferents als altres i això està bé.
  • Una cosa que ens donarà molt alleujament: reconèixer que tots tenim límits. Donar-se compte d’aquest fet amb naturalitat, ens alliberarà i traurà pressió, que moltes vegades ens posem nosaltres mateixos.
  • Buscar les coses positives que tenim i reforçar-les. Aquestes coses positives són les que hem de mostrar als altres quan ens relacionem. En lloc de mostrar els nostres defectes. Així, reforçarem la nostra autoestima, millorarem la nostra manera de veure’ns i ens  traurem pressió social.
  • En relació amb el consell anterior, l’autoestima s’alimenta de pensaments i actituds positives. Quantes més coses positives li proporcionem, major serà. Tot en aquesta vida té el seu costat positiu, busca’l i queda’t amb això. De la mateixa forma, allunya’t i desfés-te dels pensaments i coses negatives que t’envolten.
  • No basis la teva actitud enfront dels altres i les teves activitats socials en funció d’una aparença externa, no has d’intentar agradar als altres. És millor que et mostris tal com ets, ells et voldran per com ets i no per qui fingeixes que ets. A més, tingues en compte que amb el temps i la confiança les mentides acaben caient pel seu propi pes i acabaran descobrint qui ets de debò, amb el risc que s’allunyin de tu per haver-los mentit. És millor començar les coses amb bon peu i no mentir.

Aquests consells serveixen per a la majoria de persones, que amb paciència i constància podran superar els seus complexos. Si esteu en una situació particular o veieu que amb el temps no milloreu, el millor és acudir a un especialista perquè us ajudi amb el vostre cas. Ell trobarà la millor solució per al vostre problema i us ajudarà de la millor manera.