QUÈ ÉS SER FLEXITARIÀ I EN QUÈ CONSISTEIX LA SEVA DIETA?

flexitariano

Cada vegada hi ha més gent que vol cuidar la seva salut. Amb aquest auge, són més els tipus de dietes que es van creant o adaptant segons les necessitats de les persones. Avui us volem parlar d’una d’elles, la dieta flexitariana.

En aquest article us explicarem de què es tracta i què és el que podeu i el que no podeu menjar si la voleu seguir.

Què significa ser flexitarià?

Una dieta flexitariana és una variació de la dieta vegetariana. La persona que la segueix, el flexitarià, menja principalment fruita i verdura, però de tant en tant també pot menjar carn i peix o derivats d’aquests. Com per exemple els ous, el formatge o un iogurt. De fet, es considera una de les dietes més equilibrades, ja que en la majoria es consumeix massa carn. O com passa amb les persones vegetarianes, no s’ingereix en absolut i es necessiten suplements que ens aportin els nutrients i vitamines que falten.

Característiques d’aquesta dieta:

El nom va néixer en els anys 90 als Estats Units. Va ser la xef Helga Morath qui ho va utilitzar per definir el menú del seu restaurant. Encara que no ha estat fins fa pocs anys que s’ha fet més conegut.

El flexitarianisme basa la seva dieta en la fruita, la verdura, els llegums i els cereals, però, tal com hem esmentat abans, se li permet el consum ocasional de carn i peix. Això sí, ha de ser de manera esporàdica, no una cosa habitual encara que no estiguin prohibits.

És una dieta que s’adapta al gust de la persona la qual la segueix. Normalment la gent sol menjar petites quantitats de carn o peix a la setmana, la resta és de la dieta vegetariana, que no vegana. Es permeten els ous i els lactis per al consum habitual. Així s’obtenen les proteïnes d’origen animal que necessita el cos.

Un altre avantatge és que en fer 5 menjars diaris l’efecte saciant dels menjars es prolonga i s’eviten els atracaments a deshora. També millora la digestió.

Quant a la carn, les excepcions a les quals ens referim són a la mena de carn que es consumeix més que a la freqüència amb la qual es fa. Normalment es prioritza la carn blanca a la vermella, ja que aquesta última s’associa a diverses malalties cardiovasculars. El flexitarià també sol preferir la carn ecològica.

Una de les tendències de moda és afegir llavors a aquesta dieta. Això es deu al fet que són saciants, aporten fibra, minerals, àcids grassos, Omega 3, ajuden a controlar el colesterol… Destaquem les de llinosa, xia i sèsam.

No fa falta passar fam, aquest sens dubte és un dels beneficis que més agrada a la gent quan decideix convertir-se en flexitarià. És perquè estem mal informats, una dieta no ha de fer-nos passar fam, sinó que ens ha d’aportar els nutrients essencials que necessita el nostre organisme al llarg del dia i ens ha de saciar, ni més ni menys. Gràcies a la dieta flexitariana ho aconseguirem.

Els seus beneficis estan provats, és una dieta que la pot seguir qualsevol persona a qualsevol edat, perquè s’ajusta i aporta el millor de cada tipus d’aliment. A més, respecta el medi ambient, Què més se li pot demanar? Decideix fer el pas i converteix-te en flexitarià.

Si voleu una dieta que us doni l’energia que necessiteu, us ajudi a estar sans per dins, que millori l’aspecte de la vostra pell i respecti el medi ambient sense fer-vos passar fam, aquesta és la dieta que estàveu buscant. Si està tan de moda és per una raó, i és que a més de ser una dieta és una manera de vida que ens ajuda a ser més respectuosos amb els animals i la naturalesa mentre cuidem el nostre cos.